Beter in het kwadraat

Gezellige verjaardag, biertje, bitterballetje en wat vrienden en dan nog heel veel bier, best leuk totdat… Je kent ze vast wel. De ik-heb-alles-in-het-kwadraat-van-jou-meegemaakt-figuren. Jij hebt je eigen verhaal al wat aangelengd en dan gaan dat soort figuren je in de reden vallen. Het allerliefst in grote groepen komen deze mensen met een nog sterkere versie van jouw verhaal op de proppen. Jij bent van het keukentrapje gevallen, zij zijn uit de dakgoot geflikkerd. Jij hebt je vriendin een roos gegeven, zij gaven een compleet boeket. Jij hebt met je zuur verdiende geld een leuk tweedehands autootje gekocht, zij hebben de nieuwste vmbo+bestelwagen besteld. Jij hebt een digitale camera gekocht, zij hebben een 56 megapixel met revolutionaire terugwerpflits zonder rode ogen camera aangeschaft. Jij bent na een avondje doorzakken de volgende ochtend naast een lelijkertje wakker geworden, zij hebben zich aan hun eigen oma vergrepen. Kortom om kotsmisselijk van te worden. Echter meestal gaat dit soort figuren niet gebukt onder een zware last van intelligentie en is het dus niet al te moeilijk om ze op het verkeerde been te zetten. Jammer genoeg hebben ze dat zelf weer niet door. Verder weet IWIH nog wel wat manieren om ze het zwijgen op te leggen, maar er zullen onder zijn lezers vast figuren zitten die dat weer stukken beter weten…

een reactie

  1. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Moest je weer iemand om z’n plek zetten omdat zijn verhaal beter was dan het jouwe?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s