Het einde van een bewustzijn

Wanneer een nieuw leven ontstaat, ontstaat daarbij onlosmakelijk een onvolgroeid bewustzijn. Een onvolgroeid bewustzijn, dat geen besef heeft van schoonheid, kwaad, eerlijkheid of bijvoorbeeld onrecht. Het nieuwe leven kent geen referentiekader en zal dus een referentiekader krijgen opgelegd door zijn directe milieu. De kwaliteit van dit milieu en daarbijhorende referentiekader, zal in eerste instantie als een algehele waarheid worden gezien, omdat het individu nog niet met andere referentiekaders in aanraking is geweest. Zodra het leven met een ander milieu in aanraking komt, zal het ook getoetst worden aan de waarheden van het andere milieu. Veel zaken zullen overeenstemmen, maar de dingen die verschillen zullen merkbaar of onmerkbaar onzekerheid gaan geven in het leven van het individu. Het individu weet niet meer of wat goed leek ook wel altijd en voor iedereen goed is. En van die onzekerheid tussen wat goed of slecht is, maken andere individuen dan weer misbruik voor eigen gewin, ook al past dit niet binnen hun eigen idee over wat goed of slecht is. En bij deze wetenschap houdt het voor IWIH op. De mensen die IWIH kennen, weten dat hij altijd heeft geprobeerd zijn problemen eerlijk op te lossen ook al waren deze niet door hem zelf veroorzaakt. IWIH is deze weblog gestart om op humoristische wijze de dingen van de wereld tegen zijn referentiekader te houden. Inmiddels zijn er zoveel partijen en individuen geweest, die moedwillig schade aan IWIH gebracht en de manier waarop hij dacht hoe mensen met elkaar om zouden moeten gaan, dat voor hem de druppel even op de rand van de emmer balanceert. Hij weet dat hij een aantal schrijvers ten onrechte enthousiast heeft gemaakt. Als zij willen en kunnen mogen ze ikwasinharen.nl voortzetten. Willen zij dit niet dan begrijpt IWIH dit volkomen. IWIH kan zelf in ieder geval echt even niet meer. Er is één iemand die IWIH ontzettend veel dank verschuldigd is, zij hoeft niet verder benoemd te worden, zij weet wie ze is.  Alle schrijvers en lezers ontzettend bedankt, IWIH houdt van jullie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s