Grieks referendum

Omdat ik weet hoop dat weer heel wat mensen op mijn mening zitten te wachten toch maar weer een stukje hier op Ikwasinharen. Na maandenlang onderhandelen besloot de Griekse strateeg Tsipras nog even een referendum uit zijn hoge hoed te toveren. Een wanhoopspoging om zich uit de benarde positie te manoeuvreren waarin de Grieken overigens door hun eigen toedoen zitten. Ze hadden allang tot overeenstemming kunnen komen. Nu zie je opeens allerlei figuren het opnemen voor de Grieken die ze als een soort Asterix en Obelix zien die de EU trotseren. En als er nu iets is dat volgens mij niet klopt is het dit beeld wel.

Dat referendum is gewoon de zoveelste truc om de boel te vertragen en komt te laat. Het is redelijkerwijs niet meer mogelijk die uit te voeren voor het verstrijken van het noodplan dat dinsdag stopt. En dat wisten de Grieken al maanden hoor. Nu gaat Tsipras roepen dat de voorwaarden voor verdere noodhulp een belediging zijn maar dat had hij ook wat eerder kunnen doen lijkt me. Neig nu zelfs een beetje in de richting van Wilders die meteen riep dat ook wij dan maar een referendum moeten houden. Dan moeten dus alle EU landen maar een referendum houden en zijn we weer maanden verder. Het gluiperige van de Griekse regering is trouwens wel aan de oproep tot een referendum een negatief stemadvies te koppelen. En dat terwijl de meeste Grieken wel degelijk in de EU willen blijven. Er worden aan alle kanten vuile spelletjes gespeeld in deze kwestie.

een reactie

  1. ‘Omdat ik weet hoop dat weer heel wat mensen op mijn mening zitten te wachten toch maar weer een stukje hier op Ikwasinharen’
    loopt niet lekker mattie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s