Vroeger was het zeker niet slechter

Vroeger maakte Porsche ook al redelijk vlotte auto’s, alleen zonder alle flauwekul als airbags, ABS, ESP, et cetera. Als je dus een beetje geld had, kocht je een Porsche en als je na een beetje overmoedig driftig met 200 kmh tegen een boom klapte omdat je achterkant uitbrak, werd je in 911 stukjes van de weg geschraapt. Vroeger als je dochter terug kwam van een vakantie uit Salou, was je al lang blij als ze een rijtje van 10 namen had van mogelijke vaders en als het enigszins Nederlands sprak. Als je 20 jaar geleden naar de frituurboer ging, zag het frituurvet zwarter dan je buurman van je galerijflat en krokant betekende dat het voedsel roetzwart op je bord uit elkaar viel. De zon mijden op warme zomerse dagen deed je alleen tussen 9 uur ’s avonds en 9 uur ’s ochtends en zonnebrand gebruikte je alleen om de naam van je geliefde in je rug te laten branden. De limonade bevatte zoveel E-nummers dat er nauwelijks meer ruimte was voor koolzuur. Vroeger was je alleen racistisch als je bepaalde etnische minderheden niet in de zeik nam. Je had vroeger helemaal geen autistische kinderen. Kinderen die een beetje raar gedrag vertoonden, werden gewoon net zolang gepest door de rest van de kinderen totdat ze werden opgenomen. Je moeder vroeg of je migraine had, omdat ze allerlei paracetamolletjes met Mitsubishi-logo’s in je broekzak vond. Vroeger bood je de visite, ondanks dat je wel vermoedde dat roken slecht was, een sigaret aan boven de wieg als ze bij je kleine kwamen kijken. En bijna die gehele generatie is er nog steeds! Tegenwoordig echter, staat er zo’n biologische-anti-zuivel-teef in de supermarkt in je kar te kijken en vraagt je of niet eens vlees van uitloopvarkens wil proberen, omdat die varkens geen smaak hebben of iets dergelijks.

Advertenties

een reactie

  1. vroeger dronken we allemaal water uit loden leidingen en gek genoeg was er geen enkel verschil in mentale aandoeningen.. hoewel… nu zijn er meer dan voor loden leidingen vervangen door koperen leidingen. Goh zouden ze daarom koper vervangen door PVC? Maar zitten er geen gifstoffen in PVC? Vragen, Vragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s