Filmtip: Fucking Amal

De filmtip voor dit weekend is Fucking Amal uit 1998 van Lukas Moodysson. Ten eerste omdat Alexandra Dahlström meespeelt. Ten tweede omdat de film een aardig beeld geeft van hoe kudt je pubertijd eigenlijk was. Agnes is een buitensporig meisje dat nog maar pas in het saaie dorpje Amal woont. Ze heeft slechts één vriendin, een ander buitensporig meisje dat in een rolstoel zit. Daarnaast heeft ze nog een probleempje: ze is lesbisch en wordt verliefd op het populairste meisje uit de klas, Elin. Elin op haar beurt verveelt zich de tyfus in het saaie dorpje Amal en gaat op zoek naar drank en dansmuziek uit de grote stad. Verder geen spoiler, maar de film is absoluut de moeite waard. Geen hersenloze komedie of over the top actie maar gewoon een ijzersterk drama. IWIH kan helaas niet zeggen waar de film aangeboden wordt op internet maar, let er wel op dat je de film downloadt met ondertiteling. De film is namelijk in het Zweeds. Trouwens de 3 euro die je betaalt voor de film als je hem uit het supermarktrek plukt, is hij meer dan waard. Biertip voor deze film: Grimbergen tripel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s