Vrachtwagens rechts!

Lekker met de sloffen van thuis in de machtig mooie Scania hele dagen op de weg. Je voelt je King of the Road! Een enkele trailer of een dubbele, achteras links en rechts, een zware lading, uitzonderlijk vervoer of wat ex-bootvluchtingen, het is allemaal jouw verantwoording. Je kijkt neer op die simpele automobilisten, die soms niet eens een trekhaak hebben. En zonder jullie draait de economie niet, dus je hebt een heel verantwoordelijke taak in onze samenleving.

En je bent niet de enige die dagenlang op de weg zit en van zijn vrachtenwagen een heuse jongenskamer hebt gemaakt, met posters van halfnaakte vrouwen, nummerplaten met de naam van moeder de vrouw en alle buitenechtelijke kinderen en vlaggetjes van Feyenoord achter je stoel. De snelweg staat dagelijks vol met collega’s die ook hun jongensdroom in werkelijkheid hebben omgezet. En natuurlijk misgunnen jullie elkaar niet elkaar machine. Scania, Man, DAF, Kromhout, Terberg, Iveco, allemaal stuk voor stuk prachtige machines met elk zo hun eigen bijzondere kernmerken.

Maar ga in FukCing vredesnaam naar een parkeerplaats van de McDonald’s of een tankstation als je zo nodig jouw grote TOETTOET met 16.000 Watt aan stadion verlichting op de grill aan je collega’s wilt showen en ga niet op de snelweg inhalen. Inhaalmanoeuvres duren minuten lang en brengen levensgevaarlijke situaties voort. Mensen missen bijna afslagen, waardoor ze op het laatste moment hun auto nog naar rechts moeten gooien. Vrachtwagenchauffeurs hebben geen idee hoe hard iemand moet remmen als ze net voor een auto, die na correctie wettelijk toegestaan met 134 km/h aankomt, hun dubbele trucktrailercomibinatie met zijspiegels op de linkerbaan ertussen flikkeren. Nu rijdt ondergetekende nooit te hard waar gecontroleerd wordt, maar moet toch regelmatig vol in de ankers, omdat een Henk Wijngaard even naar een collega voor hem wil zwaaien. En dan dat achterlijke kinderachtige gekloot met die knipperlichten als jullie eindelijk hebben ingehaald. Aan je collega laten zien dat je ook links een knipperlicht hebt, maakt dat automobilisten die gefrustreerd gas gaan geven, weer vol met de voet op de rem gaan, omdat je eigenlijk aangeeft met dat linker knipperlicht dat je dus weer naar links gaat hè?

Dus beste chauffeurs, die er voor zorgen dat onze goederen iedere dag op hun plaats van bestemming komen in Nederland: als je met een voertuig niet harder mag dan je IQ hoog is, houd het dan voor jezelf ook lekker simpel en blijf op één baan! De baan rechts welteverstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s