Referenda

En als er even geen licht getinte mede Nederlanders op basis van een wazig filmpje zijn te veroordelen ga je als riool site gewoon een referendum uitroepen. Omdat het kan maar het helpt natuurlijk allemaal niks. Het is net zo zinvol als het indienen van motie na motie door de PVV en al die afvalligen zoals de grote denker Louis Bontes. De Grieken kunnen er inmiddels over mee praten en daar is de democratie toch uitgevonden of zoiets. Een referendum is gewoon het volk voor de gek houden. Want wie bedenkt de vragen en welke kant willen ze dat je op gaat? Neem daarbij dat bij veel referenda de tegenstemmers winnen want zij zijn vaak wel gemotiveerd om op te komen dagen. Dit dus in tegenstelling tot de voorstanders. Maar het is, in dit geval,  wel een manier om kritisch naar de EU te kijken hoor, roepen de medestanders. Ja joh, dat deden we nog niet? Ik lees gosternokke niks anders. Maar het mag dus vanaf 1 Juli dus waarom zou je het niet doen? Per referendum Peter R de Vries van de buis lijkt me trouwens een stuk zinvoller. Wie kan daar toch eens het voortouw in nemen?

 

een reactie

  1. Dat de voorstanders bij een referendum niet stemmen is hun probleem. Ze hebben net zoveel recht om hun stem te laten horen.
    Dat jij tegen referenda bent is eveneens jouw probleem. Het laat je democratische gehalte goed zien. Of het ontbreken daarvan.
    Verder kusjes enzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s