Altijd weer die Fransen!

Of het nu om de Griekse crisis gaat of het vluchtelingen probleem bij Calais. Het zijn zoals altijd weer de Fransen die een uiterst dubieuze rol spelen. Of dacht u dat die vluchtelingen daar kunnen rondlopen zonder dat de Franse politie lafhartig weg kijkt? Om over het plunderen van Nederlandse vrachtwagens door Franse boeren nog maar te zwijgen. Eigenlijk zou je hard moeten lachen om de laatste stuiptrekking van wat ooit een wereldmacht was. Als we er niet allemaal de dupe van waren tenminste.
Op de gekste momenten denken ze nog wat macht naar zich toe te kunnen trekken maar steeds weer mislukt dat. De Fransen zijn vurig voor schuldenverlichting van de Grieken omdat ze daar zelf later ook profijt van denken te trekken. Het liefst zien ze Duitsland wel, vrijwel alleen, al dat geld ophoesten maar dat zij dan toch nog de zaken bepalen. Terwijl ze zelf de grenzen van de Europese begrotingsregels steeds weer weten op te rekken.
De Franse boeren zijn zo’n beetje de meest gesubsidieerde beroepsgroep van de wereld maar nog lukt het ze niet een beetje concurrerend te kunnen produceren. Dus leggen ze ,het liefst tijdens de vakantie intocht, de snelwegen plat en vinden het niet meer dan normaal om onder andere Nederlandse vrachtwagens leeg te halen. En de Franse politie stond erbij en keer ernaar. Ondertussen halen de boeren hun arrogante Franse neus op voor de miljoenen die Hollande ze opnieuw wil toe stoppen.
Nog even terug naar die vluchtelingen bij de tunnel in Calais. Niet iedereen weet dat die daar nu op straat zwerven, en dus zoveel overlast kunnen veroorzaken, omdat de Franse regering een jaar geleden hun opvangcentrum sloot. Dus niks bed, bad en brood maar gewoon laten zwerven. Goed idee hoor Geert! En nu dommig om je heen kijken als Franse regering en doen alsof je van niks weet. De Fransen, je kan maar moeilijk met ze, maar heel goed zonder ze leven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s