Het gelijk van Tanja Jess

tanja

Gisteren viel zo’n beetje heel het land over Tanja Jess die, niet echt handig, een overigens goed punt maakte tegen Wilders. Geert mag namelijk graag, zoals iedereen weet, de zaken vereenvoudigen zodat ook Henk en Ingrid ze begrijpen. Zeg maar iedereen over één kam scheren en daarmee de waarheid nogal eens geweld aan doen. Zo twitterde hij:

Nederland geen Leger des Heils van Afrika, stop de asieltsunami

Oftewel iedereen weer eens op één hoop en bewust geen verschil maken tussen gelukszoekers en echte vluchtelingen. En natuurlijk vooral niet met een werkbare oplossing komen maar het een tsunami noemen want dat bekt zo lekker. Tegen beter weten in blijven roepen dat ze in de regio opgevangen moeten worden of botweg zeggen dat je ze terug moet sturen. Volgens mij is iedereen het er wel over eens dat we niet heel Afrika hier kunnen herbergen. Dat wil ook vrijwel niemand maar gewoon vanuit menselijk oogpunt je uiterste best doen om mensen in nood op te vangen is geen schande. En dat maakt Wilders ervan. Mensen die daar tegen zijn zet hij weg als geitenwollen sokken dragers die de gehele dag tofu lopen te knagen.

Het is steeds weer dat gemakzuchtige redeneren waar tot mijn verbijstering nog steeds veel mensen in mee gaan. Crisis in Europa? Terug naar de gulden. Iedereen snapt dat het niet kan. De gulden terug zonder de Duitse reichsmark is als een lul zonder ballen.
Overlast door Marokkanen? Flikker ze het land uit. Ze zijn hier geboren dus ons probleem . En je kan mensen toch niet op basis van afkomst verschillend gaan straffen?
Toename asielzoekers? Terug sturen! Half de wereld staat in brand maar als je gewoon je vingers in je oren stopt en heel hard: LALALALA roept gaat dat wel weg. En dat is een stuk fatsoenlijker dan die mensen proberen te helpen.
Wat Tanja Jess deed was Wilders op zijn totale gebrek aan oplossingen wijzen. Daar had ze natuurlijk nooit de gaskamers bij moeten halen. Hierdoor is bij velen de boodschap niet goed aangekomen. Maar ik begrijp de emotie waarin ze die tweet deed denk ik heel goed. En laten we nu allemaal eens beseffen dat we toch bij onze geboorte enorm veel mazzel hebben gehad door hier in het rijke westen geboren te worden. En dan ook nog in één van de rijkste landen daarvan ook . Dat we nog steeds, ondanks als ons gekanker, een enorme welvaart hebben waarvan we best een deel kunnen missen. En dat we hier nog best mensen op kunnen vangen die in eigen land gevaar lopen. Niet heel Afrika, snapt een kind en je richten op terugkeer als dat mogelijk is lijkt me het heel verstandig. Maar stop toch eens met dat geroeptoeter zoals Wilders doet.  Want waar zijn loyaliteit ligt maakte hij deze week ook nog eens duidelijk.

Advertentie

27 reacties

 1. Ah, het stokpaardje ‘we zijn één van de rijkste landen ter wereld, dus we kunnen wel wat welvaart missen’ wordt weer eens bereden. Tuurlijk Mattie, huurders die jarenlang op een wachtlijst staan die de verheugende mededeling krijgen dat ‘hun’ woning naar gelukzoekers gaan, senioren die in een 24uurs-luier rondschijten, dankzij decentralisatie haast geen geld meer voor GGZ, een land dat structureel 3% bij moet lenen om over de grens te knikkeren. Jazeker, we zijn ‘een rijk land’. Haal je hoofd eens uit de plek waar de zon nooit schijnt. Of zijn je kringspier zo verkrampt dat dat niet lukt?

  1. We hebben hier nog steeds gewoon meerdere zeehonden opvangcentra. En gelukszoekers komen volgens mij niet door de procedure.

   1. GROLSCHnl · ·

    WTF hebben zeehonden er mee te maken? Je dwaalt zo ver van je eigen stuk af om maar je gelijk te halen. Je vergelijkt ( of bent eens) Wilders met Hitler. Ziek.

   2. “En gelukszoekers komen volgens mij niet door de procedure.” Misschien niet maar dan staat er wel een leger advocaten klaar om de zaak net zo lang te rekken tot dat men uiteindelijk maar weer zwicht. Beste oplossing: zorgen dat die lui Europa niet binnen komen.

  2. Volkomen eens met GROLSCHnl: politiek correct stukje die geen enkel oog heeft voor de harde realiteit.

   Één quote haal ik eruit: “Iedereen snapt dat het niet kan” Tja, alles kan als men maar WIL. Daar ligt de kern van de zaak.

 2. *kringspieren #kuch

 3. Bartholomeus · · Beantwoorden

  Als Wilders 3 x minder roept, staat Nederland in brand, maar Tanja mag wel de gaskamers erbij halen? Raar linkschmens…

  1. Was niet handig maar VvMU hoor! Zelfs voor de tegenstanders van Wilders.

   1. Bartholomeus · ·

    Ze haalt in 1 keer zes miljoen slachtoffers door de zeik om haar punt te maken. ‘Niet handig’ is een eufemisme hoop ik?

  2. Als je vele opmerkingen van Wilders het woord moslims verandert in joden was hij allang veroordeeld….bij vorige uitspraak rechter waarschuwde deze al voor de grens die Wilders opzoekt, hij gaat er zelfs regelmatig overheen……”Minder minder minder Joden, dat wilt u?Dan gaan daar voor zorgen”
   Nou…..ophitser Wilders loopt vanzelf keihard tegen de lamp

 4. Ze stelde een vraag over wat Wilders dan als oplossing zag. Daarbij deed ze de suggestie over een methode die de geestverwant van Wilders 75 jaar geleden inderdaad als oplossing praktiseerde.
  Een provocerende (en sarcastische) suggestie inderdaad, maar geheel terecht gezien het gedachtegoed dat Wilders aanhangt.
  Overigens tonen de reacties van het PVV-klapvee wel aan hoezeer ze juist suggereerde. Want laten we elkaar geen mietje noemen: die “oplossing” (Endlösung in de oorspronkelijke vorm) is er een die veel van de Wildersaanhang inderdaad voor de moslims zouden toepassen. Dat weet je als je zo de reacties op de Facebookpagina’s van PVV-fans en op Twitter ziet langskomen.
  Wilders pareerde de suggestie wijselijk, maar wel met de dooddoener van de dag: terugsturen.

   1. Wanneer/ waar heeft Wilders gezegd dat hij hetzelfde van plan is als AH? Volgens mij gaat deze vergelijking volkomen mank!

  1. Hitler als geestverwant van Wilders? Nu zak je zo diep in de shit dat je er niet meer uit komt. Voor mij heb je nu afgedaan. Doei.

   1. Typisch trucje van Gutmenschen om maar niet op argumenten in te hoeven gaan.

 5. @Bartholomeus
  Nee, ze haalt niet in één keer zesmiljoen slachtoffers door de zeik. Ze haalt in één keer de PVV door de zeik, dat is iets heel anders.

 6. @ Supermatthijs,

  Uw citaat:

  “Tegen beter weten in blijven roepen dat ze in de regio opgevangen moeten worden”.

  Geef eens 1 feit waarom (meer) opvang in de regio niet zou kunnen!

  O.a. het steenrijke Saoedi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar bombarderen in Syrië en Irak, maar weigeren om vluchtelingen op te nemen.

  1. In de landen die wel opvangen barsten de kampen uit hun voegen. We kunnen landen daar niet dwingen vluchtelingen op te nemen. Alleen in EU-verband en dat doen we dan ook.

 7. Iedereen die denkt dat wij in staat zijn serieus binnen 5 dagen aan de buitengrenzen de “echte” vluchtelingen er tussenuit kunnen halen is naïef. Bovendien helpt het niet als we de overigen niet kunnen (eigelijk: willen) terugsturen. En zelfs van die is het de vraag of die in EU moeten worden opgevangen. Lees verder column Sommer in VK van vandaag en http://onrust.2fd.eu/2015/07/verander-de-gevoelens/

 8. Wilders heeft volkomen gelijk!
  De feiten:
  – de mensen die het allerarmst zijn hebben niet het geld om te vluchten.
  – de mensen die vluchten kunnen kun kennis en vaardigheden beter gebruiken om hun eigen land te helpen. Dat helpt ipv tig jaar ontwikkelingsgeld. Zie ook deze video: https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE
  – de mensen die vluchten komen door tig veilige landen waar men kan blijven. Waarom reizen dan helemaal door naar Frankrijk? Vanwege het geld!!! Dus het zijn economische vluchtelingen.
  Tuurlijk is het wel mogelijk om al die gelukszoekers terug te sturen, zie Australië. Maar dat is tegen het zere been van de westerse politici. Want die hebben graag veel goedkope arbeidskrachten erbij (maar dat zeggen ze niet hardop). En de asielindustrie die zwaar gesubsidieerd wordt vaart er wel bij. Maar zijn hebben niet de uiteindelijke kosten van deze gelukszoekers. Lees ook maar eens de stukjes van Arnold Karskens op http://www.tpo.nl . Hij verwoord prima hoe alles in elkaar steekt en wijst de schuldigen aan.
  Vanwege deze 2 redenen komt er geen oplossing, we houden slechts de problemen in stand. Maar ik hoor steeds meer geluiden dat iedereen het volkomen zat is dat er maar niets gebeurd. En dat zijn echt niet alleen maar de stereotype PVV stemmers. Blijkbaar groeien de Euro en andere problemen de politici zo boven het hoofd dat men maar 1 ‘oplossing’ ziet: zo snel mogelijk alle welvaart vernietigen m.b.v. massa immigratie. Zodat er enorme onrust gaat ontstaan onder de bevolking.

  1. Het grootste deel van de vluchtelingen komt uit Syrië. Die vluchten voor de oorlog daar. http://www.volkskrant.nl/buitenland/wat-te-doen-met-3-2-miljoen-syrische-vluchtelingen~a3807130/ Je gooit dus peren en appels op 1 hoop zoals je geblondeerde voorbeeld.

   1. Daarom zeg ik dus:
    “– de mensen die vluchten komen door tig veilige landen waar men kan blijven. Waarom reizen dan helemaal door naar Frankrijk? Vanwege het geld!!! Dus het zijn economische vluchtelingen.”
    Libië is zo’n beetje het onveiligste land in Afrika, waarom gaat men daar massaal heen? Omdat mensensmokkelaars dat faciliteren en er grof geld aan verdienen. Er zijn genoeg Afrikaanse landen waar men terecht kan voordat men Libië heeft bereikt.
    M.b.t. de route Turkije: vluchtelingen kunnen ook terecht in bv Roemenië en Bulgarije. Maar dat is ze blijkbaar te min. Een echte vluchteling zou al blij moeten zijn met een veilig land. Mijn conclusie blijft staan.
    Let wel: als men niet ingrijpt gaat dit van kwaad tot erger, er staan nog zo’n 1 miljoen te wachten op hun kans. Hoe lang gaat men nog wachten?

    Overigens is Wilders niet mijn voorbeeld. Ik hou het graag genuanceerd, gebaseerd op feiten en lees de onafhankelijke nieuwssites. Die geven een veel beter beeld dan al die main stream media die vooral de heersende politieke mening geeft.

 9. Er is veel meer armoede in dit land dan jij weet Supermatthijs. Dat we als geheel nog steeds een rijk land zijn doet daar niets aan af. Je maakt je schuldig aan hetzelfde wat je Wilders, terecht, verwijt: ‘zeg maar iedereen over 1 kam scheren en daarmee de waarheid geweld aandoen. ‘

 10. Dat UNHCR is ziende blind en zo politiek correct als de neten.
  En zij niet alleen…
  http://www.barenakedislam.com/2015/08/08/unhrc-condemns-greece-for-its-shameful-handling-of-muslim-illegal-alien-invaders/

 11. Vrouwen en meisjes: PAS OP!!
  Bemoei je niet met moslims.
  http://fubar.mobi/2015/08/08/female-genital-mutilation-rates-by-uk-borough-revealed-as-southwark-in-london-tops-the-list/comment-page-1/#comment-18108
  Ann Barnhardt:
  … and we’re letting these bastards build mosques..???…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s