Een muzikale ode aan de meer dan welkome asielzoekers!

Tussen alle verhitte discussies op Twitter over de asielzoekersproblematiek, foto’s van verdronken peuters die al dan niet geënsceneerd zijn en leunstoelactivisme van mensen die “iets willen doen” voor vluchtelingen door op “Like” op een Facebookpagina te drukken, vergeten we wel eens waar het hier écht om draait. Het gaat om MENSEN, die met helemaal niets op de vlucht moesten slaan (behalve dan wat merkkleding en iPhones met 4G-abbonnementen), het totaal niet uitmaakt wáár ze een veilige haven krijgen als ze maar veilig zijn (zo lang het maar Scandinavië, Duitsland of de Benelux is) en stel op sprong in bootjes springen vanwege blinde paniek (ineens, massaal na jaren oorlog áls er überhaupt in hun thuisland nog oorlog heerst). Verschrikkelijk zielig, en u moet zich een hernia schamen als u zich nog niet heeft aangemeld om negen analfabete Eritrese knapen in uw twee-kamer appartement te huisvesten, te voeden en van zakgeld te voorzien!

Maar wij van ikwasinharen.nl niet, vuighe onmenselijke xenofoben! Onze portemonnees, harten en armen staan wagenwijd open om ALLE asielzoekers in hun primaire, secundaire en tertiaire levensbehoeften te voorzien. Het scheelt ons namelijk niets of je een Syrische jongeman, een Somalische jongeman of een Ghanese jongeman bent! Vrouwen en kinderen laat je maar gewoon thuis, want mannen hebben nu eenmaal wat meer uithoudingsvermogen dan het zwakkere geslacht. Dus waarom zou je ze het gevaar laten lopen om direct goed opgevangen te worden als je ze ook in je thuisland kunt laten en over een jaar of 3 over kunt laten komen! Als je daar dan nog zin in hebt! Die oorlog is misschien dan wel voorbij, dus waarom risico lopen! Om dat sentiment te ondersteunen brengen we, met behulp van een gewaardeerde lezer van ons über-fatsoenlijke blog, een mashupje van een enorm mooi en welgemeend liedje, maar dan gericht op de allerzieligste onder de vluchtelingen. Wij schoten er van vol, dus geniet er van!

INSTA-UPDATE! Ook Rapper Sjors heeft zich bij ons initiatief aangesloten! Hier is zijn inzending!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s