Jack has left the building

Fantastisch. Geweldig. Wat een verademing!
Dat het slecht gaat met Nederland wisten we natuurlijk al. En dat dit ook geldt voor ons voetbal mag natuurlijk allang geen verrassing meer zijn. Maar vanaf nu wordt alles anders. Vanaf nu wordt alles beter. Vanaf nu gaan we met zijn allen weer ‘omhoog’ kijken. Vanaf nu zal De Nederlandsche Leeuw weer als vanouds gaan brullen: Nederland Zal Herrijzen!
Alle echte voetbaldeskundigen wisten het natuurlijk allemaal al de afgelopen week. Waarom we verloren van die IJslanders die normaal gesproken helemaal niet kunnen voetballen en waarom we kansloos waren tegen die verdomde Turken die alleen maar hard konden werken. Het lag allemaal aan dat kleine mannetje daar in Zeist, die kabouter die Bert van Oostveen heet met zijn gezeik over lauwe kroketten. En aan het feit dat we allemaal op kunstgras zijn gaan voetballen natuurlijk, want dan bouw je geen natuurlijke weerstand meer op. En al helemaal niet wanneer je dan op gouden voetbalschoentjes gaat lopen en ook nog eens een hoed en een sjaal draagt wanneer je je eigen komt melden bij Oranje.

Kom nou toch op zeg! Natuurlijk lag het daar niet aan! Het was allemaal de schuld van maar één man in dit land: Jack van Gelder! Met zijn eeuwige zonnebankhoofd heeft hij samen met zijn collega’s alleen al op zondagavond jarenlang onze bevolking slapeloze nachten bezorgd met zijn analyses over hoe erg het allemaal weer was. Zorgde hij er jarenlang voor dat mensen op maandagochtend moe en vol stress aan hun werkweek begonnen en plukt onze economie daar inmiddels al jarenlang de zure vruchten van. En het allerergste is nog: Jack deed dit niet voor het geld. Net als dat hij nu naar Sport Een is verhuisd. Niet voor het geld maar voor de uitdaging.
Maar eigenlijk veel erger nog is hoe Jack zich jarenlang heeft mogen misdragen op de Nederlandse radio. Dáárom ging het mis in Zuid-Afrika vijf jaar geleden en vorig jaar in Brazilië. Onze internationals die op het moment supreme met knikkende knieën stonden of opeens pap in de benen hadden. Allemaal Jack zijn schuld!
Want zeg nou zelf: als speler wil je toch niet hetzelfde meemaken als wat ooit Dennis Bergkamp is overkomen? Volgend jaar zomer in Parijs: Memphis Depay…Memphis Depay…Memphis Depaaaaaaaaayyy! Jaaaaaaaaahhh! Memphis Depaaaaaaaaayyy! Geen wonder dat die jongen zich al uit voorzorg alleen nog maar Memphis wil laten noemen. Het zou je toch gebeuren op je sportieve hoogtepunt als voetballer. Want daar hebben ze het over hoor in de kleedkamer en niet over gouden horloges of dure wagens.
Maar vanaf nu wordt alles anders. Vanaf nu wordt alles beter. Zondagavond geen Jack meer. Niet meer dat eeuwige zonnebankhoofd maar vanaf zondagavond de frisse jongensachtige looks van Tom Egbers. Met zijn blonde Germaanse uitstraling zal hij zorgen voor een frisse wind in onze huiskamers en in het Nederlandse voetbal. Ons net dat kleine beetje Duitse mentaliteit gaan geven wat we nu nog elke keer missen om weer eens prijzen te gaan pakken. En bovendien is hij een Heraclied en komt hij daar ook nog eens gewoon openlijk voor uit.
Fantastisch. Geweldig. Wat een verademing!
Vanaf nu ga ik zeker kijken zondagavond, jullie toch ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s