Een klein foutje in telefoon-nummer

Haalt adem iedereen!!! Dat er op het nieuws alleen negatieve dingen gebeuren betekent niet dat de wereld geen vreugde meer kent! Het is vrijdagavond en Megamindy zit thuis zonder plan. Eigenlijk heb ik zin om lekker uit te buiken van de smakelijke maaltijd die ik samen met vriendlief op tafel had gezet maar de vriendengroep en de sociale groepsdruk denkt er anders over na. Het plan ontstaat om wat te gaan drinken in dezelfde goeie ouwe kroeg als eergisteren, en al die andere keren. Holderdebolder gooien we een kop oploskoffie achterover en met tegenzin stapten we op de fiets richting de kroeg, ik persoonlijk met de mind-set geld weg te gaan gooien aan bier waar ik toch geen trek in had. Maar toen keerde het lot zich opeens.

Terwijl we aankwamen bij de kroeg kwam mijn vriend er namelijk achter dat hij was toegevoegd aan een WhatsApp groep vol hockey-ouders van de jongetjes F-nogwat van een der meest bekakte hockeyclubs van Amsterdam. Mijn vriend heeft (godzijdank) nog geen kinderen en hoogstwaarschijnlijk zal hij toch nooit uitmaken van een hockey-ouder gezelschap. Dit schepte dus bij uitstek gelegenheid voor gekkigheid. We besloten eerst wat bier te bestellen om de geest wat creativiteit in te laten vloeien. Toen met de komst van Simon, die zonder dat hij precies wist waarom en hoe, met een 4vierkante-meter grote, van de campus gestolen vlag aan kwam zetten, onze vriendengroep compleet was. Kort praatten we even bij en missie F1-‘naam hockeyclub’ kon van start gaan.

Uiteraard moest Megamindy in de eerste 5 minuten van de brainwave sessie uit excitement al een glas kostbare granendrank over de tafel gooien en nog geen 10 minuten later volgde waarachtig het volgende glas.  Iedereen was nat behalve ikzelf. Je voelt m al aankomen, dat werd een rondje voor mij… Gelukkig waren we maar met z’n vieren en een 10tje extra kon ik wel voor lief nemen. De groepschat was immers áán inmiddels! Oude coach M. had het laten afweten en de dappere hockeymoeder Sandra bood zich in wanhoop aan als minderwaardige vervanger. Op haar profielfoto troffen wij een trotse in roze hemd met onacceptabel dikke spaghetti bandjes poserende vrouw van middelbare leeftijd aan, als een doorsnee ‘Sportive mama’.  Oh Sandra toch, had jij nu maar iets zorgvuldiger het lijstje groepschat-deelnemers bekeken… Je riep de vloek van een stel goedmoedige jongeren in een kroeg op vrijdagavond over je heen. Het was prachtig! Uiteindelijk hebben eervol gedag gezegd toen het welletjes was geweest want het was duidelijk dat de groepsbeheerder niet goed wist hoe ons telefoonnummer uit de groep te zetten. Maar oh wat hebben we gelachen. SANDRA WE ZULLEN JE NOOIT VERGETEN!

Verder zijn we ook nog een selfie rijker met een random kale man die op de achtergrond onze positieve energie omarmt en met twee duimen in de lucht en een prettig biergezicht dé Photobomb van het jaar klaarspeelt. En dan we hebben geeneens vluchtelingen gespot.

Zo zie je maar. Geluk hoef je niet ver te zoeken. Wees in gezelschap van je beste vrienden, drink (met mate) en geluk komt vanzelf naar je toe.

Groetjes MegaMindy (buiten reguliere werk-tijden om)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s