Geert een fascist?

Gisteren lukte het schreeuwlelijk Geert Wilders helaas weer eens alle aandacht op hem te vestigen bij de algemene beschouwingen. In het Nederlandse parlement, waar hij zelf al bijna 20 jaar uit de ruif vreet, riep hij dat ze, het parlement dus, het volk niet meer vertegenwoordigen. Nee, alleen hij, de grote geblondeerde leider, doet dat nog wel want de peilingen. Hier kan je lang of kort over praten maar dat is in feite het verwerpen van de democratie. De andere gekozen volksvertegenwoordigers zien het allemaal verkeerd, sterker nog, ze zijn een nep parlement en moeten onmiddellijk weg. Alleen Wilders ziet het allemaal wel goed. Dat de PVV dus ondanks die peilingen nog steeds niet de meerderheid van Nederland heeft wil hij niet snappen. Of het komt hem niet uit natuurlijk. Pvda kamerlid Jan Vos twitterde vervolgens dat Wilders dus eigenlijk een fascist is en wie even de definitie van dat woord nazoekt kan het daar zomaar mee eens zijn. Fascisme staat voor een ondemocratisch bewind en dat wil Wilders gezien zijn uitspraken blijkbaar. Bovendien doet hij ook nog eens de oproep tot verzet tegen de regering en op democratische wijze genomen besluiten. Bij de definitie van fascisme zie je onverdraagzaamheid en een ultra nationalistische inslag (extreem rechts). Nu wil ik natuurlijk niet vervelend doen maar ik zag het de afgelopen week allemaal bij Greet. Het helpt natuurlijk ook niet echt dat de PVV een partij is met slechts 1 lid, dhr. Wilders. Nu zijn we hier op Ikwasinharen uitermate fatsoenlijk en zullen we dus nooit zeggen dat Wilders een fascist is maar iemand die dat wel doet kan best eens gelijk hebben. Maar het is ook zo’n beladen term: Fascist.

 

5 reacties

  1. Je snapt er de ballen van. Wilders constateert terecht dat 138 VOLKSvertegenwoordigers volkomen voorbijgaan aan de mening van tientallen procenten van de burgers. Dat is niet hoe het hoort in een democratisch parlement, vandaar volkomen terecht ‘nepparlement’ genoemd.

    1. Tientallen procenten is toch niet de meerderheid? Daar hebben we toch met zijn allen afspraken over gemaakt. Eigenlijk zegt Geert dat hijzelf ook nep is, al bijna 20 jaar. Kan je zo iemand nog serieus nemen?

  2. “Fascisme staat voor een ondemocratisch bewind en dat wil Wilders gezien zijn uitspraken” Waar heeft GW letterlijk gezegd dat hij tegen democratie is?

    1. Als het hem zo uitkomt wil hij opeens niet meer volgens de geldende regels besturen. Dat is in mijn ogen ondemocratisch. Opeens gaan doen alsof we dit land door peilingen besturen.

      1. Is het niet juist GW die steeds en nu ook op #apb15 roept om nieuwe verkiezingen? #democratie op en top.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s