Weg met ons!

Op de redactie van IWIH wordt de laatste dagen veel gediscussieerd over de grote instroom van “gelukzoekers” in de Europese Unie. Hoewel de meningen ernstig verschillen en daardoor de emoties regelmatig hoog oplopen, bemerken we ook dat er consensus is. We erkennen allemaal dat er een humanitaire ramp gaande is. Ook begrijpen we dat deze mensen de gebieden waar ze vandaan komen de rug toekeren, gebieden die nog niet geschikt zijn om een kernproef te houden. Wat we niet begrijpen is de vreemde berichtgeving die we wel of juist niet tegenkomen, berichtgeving die vaak haaks staat op ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving die ons arme Nederlanders aangaan. Een klein overzichtje.

  • Huisvesting

Met vereende krachten blijkt Aedes in samenwerking met lokale overheden in staat om alle nieuwkomers onderdak te bieden in een volledig ingerichte sociale huurwoning. Toch knap waar de gemiddelde wachttijd voor ons is opgelopen tot 8 jaar en waar nog dagelijks Nederlanders op straat gezet worden zonder enig perspectief op onderdak.

  • Inrichting

Waar de Nederlandse minima het moeten doen met kringloopmeubilair en een tweedehands witgoedregeling van de lokale overheden, ontvangen nieuwe inwoners in samenwerking met Ikea en Miele een compleet ingericht huis. Het nieuwste fenomeen is de Welkomwinkel waar onze nieuwe medelanders gratis allerlei handige spullen voor in huis kunnen afhalen, spullen die van de zolderopruiming komen van alle gutmenschen en BN-ers. Spullen die uiteraard geweigerd werden door de kringloopbedrijven, niet te verkopen waren via Marktplaats of op de Oranjemarkt en geweigerd worden door de afdeling grof vuil van de gemeente. Ruimt toch mooi op zo.

  • Basisinkomen

Onze nieuwe vrienden ontvangen iedere week zakgeld, naast hun vaste lasten die voor ze betaald worden. Menig Nederlands gezin dat vertoeft aan de onderkant van de maatschappij kijkt hier met enige afgunst naar.

  • Zorg

Ook hier mag het onze nieuwe vrienden aan niets ontbreken, alle medische registers gaan preventief open. Vreemd als je in beschouwing neemt dat onze taal sinds kort verrijkt is met het woord zorgmijder.

  • Werk

Ruim 10% van onze beroepsbevolking is blijkbaar volledig afgeschreven en uiteraard schuldig aan het niet deelnemen aan de arbeidsmarkt. Als we Hans de Boer van VNO-NCW mogen geloven tenminste. Volgens dit groot licht worden nu eindelijk de banen ingevuld van zijn achterban, de banen waar wij niet geschikt voor zijn en waarvan wij ook het bestaan niet wisten.

  • Onderwijs

Ons onderwijs dat tot de top van de wereld behoorde, is inmiddels verworden tot een lachertje. Onze nieuwe vrienden zijn wel goed opgeleid en direct inzetbaar op de arbeidsmarkt. Gezien de resultaten in de ICT-sector, denk aan Cap-Gemini versus overheid, snappen wij dit dan weer wel.

  • Taal

Onze nieuwe vrienden schijnen geen taalprobleem te kennen en zijn direct inzetbaar op onze arbeidsmarkt waar Nederlands, u weet wel “1 van de moeilijkste talen om te leren, de voertaal is.

  • Normen en waarden

Ons prachtig landje gooit zonder problemen haar eigen normen en waarden overboord. Het straatbeeld zal ingrijpend veranderen, abortus en homohuwelijk weer afgeschaft, het openbaar vervoer opgesplitst in vrouwen en mannenafdelingen, publieke ruimtes als bijvoorbeeld zwembaden kennen binnenkort enkel nog openingsuren voor vrouwen of mannen.

Als u het nog begrijpt… Wij van IWIH in ieder geval niet meer. Maar, onze altijd sadistisch lachende minister-president heeft gisteravond in zijn wekelijks praatje gelukkig bevestigd dat u er wel iets van mag vinden; u bent dan geen racist! De vrijheid van meningsuiting blijft bestaan. Voor de rest kunnen we alleen maar constateren: Weg met ons!

2 reacties

  1. Nou, weg met jou om te beginnen!

  2. volgende redactievergadering ben je aan de beurt. Daar is geen red-actie meer tegen opgewassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s