Voel je goed met dierendag

Vandaag geven we een kilo ossenhaas aan de labrador, een leren bandje aan de kat, een compleet lunapark aan de hamster en een designkom aan de goudvis. We gaan voor het paard op de manage staan en aaien drie keer met een borstel van vijftig euro over z’n kop. De rest van het jaar zeggen we dat mensen die op de vlucht zijn, niet welkom zijn in ONS land. Dat het niet ons probleem is dat mensen in Afrika doodsterven van de honger, omdat ze geen hap te vreten te hebben, want het is ook niet onze schuld! Wanneer een tsunami hele dorpen wegvaagt, dan zijn de beelden misschien nog wat spectaculair, maar als we daar ook al geld aan moeten geven dan blijven we bezig. Bovendien komt het geld dat je geeft toch nog nooit bij het zielige meisje tussen de vliegjes terecht. En trouwens, waarom moeten mensen die chronisch ziek zijn geworden thuis zitten van onze belastingcenten? We kunnen het leed van de hele wereld wel op onze nek halen. Wij werken keihard en we moeten dit jaar wel gewoon twee keer op vakantie kunnen met de stationwagen. Maar vandaag is het 4 oktober. Dan verwennen we onze dieren, die toch al een luizenleventje hebben, omdat ze alles wat nodig hebben om te overleven krijgen toegeworpen, nog eens extra. En zo voelen we ons eigenlijk best een goed mens. Fijne dierendag allemaal!

4 reacties

  1. Gemiste kans trouwens hier niet even naar Dion Graus te trappen. Dat doet het bij mij altijd goed maar dit terzijde.

    1. We moeten met Dion Graus ook weer niet te ver doorslaan.

  2. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Je bent zelf geen haar beter, maar je hebt er lol in andere mensen hun plezier te vergallen.

  3. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Zeg, gebeurt hier nog iets of is het een stille deaud aan het sterven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s