Low budget oplossingen

Een bezoekje aan deze fijne website Ikwasinharen moet eigenlijk altijd weer een verrassing zijn en daarom het volgende stukje. Zoals wel meer Nederlanders ben ik erg van de goedkope oplossingen. In een vorig stukje schreef ik al hoe je heel goedkoop het geluid van je platte televisie kan pimpen. Simpel met een setje computerspeakers. Veel goedkoper dan een soundbar. We houden in dit landje immers heel erg van zeuren en zeiken maar vooral van voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Je zou ons dan ook best wel een naar volkje kunnen noemen. Klagen over de overheid maar wel verwachten dat die alles voor ons oplost. Zelf een regering kiezen en dan 4 jaar lang jammeren dat het een lieve lust is. We geven ze gewoon de schuld van de crisis en van voor oorlog gevluchte mede aardbewoners want zo rollen wij.

Weer een briljante tip nu voor het pimpen van je huisje. Want ik begrijp, van alle kanten, hoe slecht we het hier hebben en dat bijna iedereen van de voedselbank vreet. Toen ik mijn eenvoudige woning kocht zat daar een hele simpele keuken in. Gewoon van die witte 13 in een dozijn kastjes van de één of andere klusmarkt. In eerste instantie heb ik die opgeknapt door er speciale keukenkastjesverf (ja, dat bestaat) op te rollen. Eerst primer! De eenvoudige witte greepjes vervangen voor kekke roestvrijstalen en het was direct een heel ander gezicht. Na een paar jaar komt die verf dus los. Vooral rond de handgrepen en het ziet er dus niet meer uit. Omdat we eigenlijk in een derdewereldland leven hier had ik dus geen doekoe om er een nieuwe keuken in te zetten. Voor nog geen 40 euro plakplastic met een houtmotief op internet gevonden. 1 zaterdagje arbeid er tegenaan om de deurtjes eruit te schroeven, te ontvetten, plastic erop te hannesen en de deurtjes weer erin. Een gouden tip voor iemand die liever dood neervalt dan ooit een cent teveel uit te geven. Je moet ze dus alleen nooit meer opendoen.

kastje1

een reactie

  1. En weer verrast supermatthijs ons met zijn superwijsheden! Kijk dit soort tips, dames en heren, maken het leven super. veel. makkelijker. Wat een superkerel is het toch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s