De xenofoob

‘Moslims zijn allemaal gewelddadig want ik heb de Koran geleent in de biblilioteek! #feit’

Iedereen die al een tijdje op Twitter bivakkeert en een aantal mensen volgt, ziet prachtige poëtische tweets, als hierboven, regelmatig voorbijkomen. Deze tweets zijn bijna altijd afkomstig van iemand die lijdt aan xenofobie, oftewel een xenofoob. De xenofoob heeft een angst voor vreemdelingen, omdat hij deze mensen niet kent. Toch vinden wij het bij ikwasinharen.nl iets te makkelijk om alle xenofoben over één kam te scheren. Je kunt per slot van rekening niet alle xenofoben het gedrag van een paar enkelingen aanrekenen. En daarom hebben wij bij IWIH de xenofoben opgedeeld in 3 categorieën.

De eerste categorie xenofoben is eigenlijk best nog wel schattig. Ze komen uit achtergebleven gebieden, hebben tot aan hun traktorcertificaat in de brugklas gezeten en zijn vervolgens gaan werken. Sinds een jaar of drie ligt er een kabel op de vloerbedekking waar je volgens de internetmeneer ook internet op kunt ontvangen. De buurjongen heeft bij allebei de inwoners van het gehucht een Facebook- en Twitteraccount aangemaakt. Deze xenofoben krijgen dus voornamelijk afgehakte koppen en verhaaltjes over stenigingen voorgeschoteld en hebben eigenlijk nog nooit een buitenlander gezien. Op Harm van Vliet van verderop na; die wordt in de zomer zo snel bruin en die noemen ze dan ook gekscherend “De Turk”. Deze categorie xenofoben krijgen waarschijnlijk verder ook nooit buitenlanders te zien, dus deze groep kan niet zoveel kwaad.

Categorie nummer twee bevindt zich meestal in de wat lagere sociale klasse en komt uit de stad of een nabij gelegen dorp. Deze groep heeft vooral onvrede met z’n eigen bestaan. En onvrede is best leuk, zolang het maar niet je eigen schuld is. Gelukkig voor hen is er een Geert, die een zondebok gevonden heeft: de moslims cq. Marokkanen. Marokkanen zijn te lui om te werken en pikken tegelijkertijd ook nog onze banen in. Daarnaast is deze groep iets behendiger in het zoeken naar afgehakte koppen en zo wordt het door Geert gecreëerde onderbuikgevoel bevestigd. Dit zijn de mensen die Geert te pas en te onpas citeren. Als het vrouwmens vraagt of meneer nog wat vla wil na z’n prak, slaat de xenofoob driemaal met de vuist op tafel en roept: “Minder, minder, minder!” Deze groep komt ook regelmatig op Twitter, maar heeft eigenlijk geen idee waar de discussie werkelijk over gaat. In het openbaar wil deze groep soms nog weleens geweld gebruiken of gevels onderkliederen, vaak uit rationele onmacht.

De derde categorie xenofoben is de listigste, heel soms ook wel vermakelijk, maar meestal erg vermoeiend. Deze groep xenofoben komt uit de stad en vaak uit de middenklasse of is soms zelfs van goede komaf. De angst voor vreemdelingen is onderdeel geweest van de opvoeding door de xenofobe ouders. Het zijn ook opvallend veel vrouwen die je in deze groep tegenkomt. Ze zijn redelijk arrogant en teren nog op het oude geld van pa en ma. De dames hebben vaak een mavo- en, of havo-diploma  op zak. Een enkeling behaalt op latere leeftijd zelfs nog een lintje, een typelint bij een Scheidegger typediploma welteverstaan, maar een lintje is een lintje. En verder duiken de xenofobe dames met iedere boekhouder in bed, die maar nieuwe visitekaartjes voor ze kan regelen. Geen vent die het langer dan twee uur met deze vrouwmensen uithoudt en dus zitten ze eenzaam verzuurd thuis single te wezen.

Dit zijn de xenofoben die uit pure verveling daadwerkelijk de Koran lezen, om bevestiging te krijgen van de vooroordelen uit hun benepen opvoeding. Tijdens diverse gesprekken op verjaardagen horen ze dat Geert Wilders eenzelfde visie op de maatschappij heeft als zijzelf en voila, de PVV-ster is geboren. Dit zijn de xenofoben die zich ongevraagd met discussies gaan bemoeien op internet. Ze beginnen vaak met het taalgebruik van Geert en typen dan wat moeilijke woorden. Hier hoef je echter niet van te schrikken, dit is parate kennis, van Google welteverstaan. Zodra ze echter een beetje tegengas krijgen, vervallen ze al snel naar het niveau van Dion Grauss en blijft er niet veel meer dan geblaat en gemauw over. Toch is dit soort xenofoben puur gif voor onze samenleving. Ze hebben duizenden volgers uit de twee bovenstaande categorieën en zijn door manipulatieve afbeeldingen en bewerkte of zelfs gemaakte tabelletjes en grafiekjes in staat hun volgers extra op te hitsen als er negatieve berichtgevingen zijn over vreemdelingen. Het beste wat je kunt doen als zo’n verzuurd boekhoudersspeeltje zich in een discussie mengt, is eigenlijk gewoon direct gelijk geven en haar verder buiten de discussie houden. Hoewel bij velen van jullie de neiging zal ontstaan om ze ongelijk aan te tonen, kun je dit toch beter achterwege laten. Het heeft namelijk geen enkele zin. Deze dames zijn inmiddels drie soorten visitekaartjes, twee bureaulampen en twee kantoorstoelen verder gekomen in het leven en willen slechts hun eigen visie (van de xenofobe ouders) als algehele waarheid pretenderen aan hun volgers. Ruimte voor nieuwe denkbeelden is er niet meer, hoogstens nog voor de nieuwe boekhouder.

Wij van IWIH hopen dat het verschijnsel xenofobie met de daarbij behorende categorieën voor onze lezers iets duidelijker is nu. Bij twijfel of je met een xenofoob te maken hebt, kun je het beste even Geert in verband brengen met racisme en als hongerige hyena’s verraden ze zich door direct te happen.

2 reacties

  1. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Niet elke PVV-er is xenofoob! Toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s