IWIH’s winterdepressie

Op Twitter kwam IWIH van onze zeer gewaardeerde medeblogger Mary Sjabbens de volgende tweet tegen:

IWIH wil dolgraag anoniem zijn winterdepressie vertellen, maar Mary Sjabbens heeft hem per ongeluk geblockt. Het was dus niet mogelijk om direct met Mary in contact te komen. Dus dan maar zo. IWIH slikt driemaal daags de volgende medicijnen tegen de winterdepressie: Amitriptyline, Clomipramine, Dosulepine, Doxepine, Imipramine, Maprotiline, Nortriptyline, Trimipramine, Citalopram, Fluoxetine, Fluvoxamine, Paroxetine, Sertraline, Escitalopram, Mianserine, Mirtazapine, Moclobemide, Trazodon, Venlafaxine, Agomelatine, Bupropion en als ik verkouden ben hoestsiroop. Wanneer IWIH ’s ochtends wakker wordt, trekt hij eerst een fles Duvel open tegen de droge mond, die hij van deze medicijnen krijgt. (Het helpt ook tegen de kater indien aanwezig.)

Daarna gaat IWIH nog even op bed liggen tot het 11 uur is. Om 11 uur stapt hij voor de tweede keer uit bed, schenkt een Duvel in en gaat rustig in de stoel zitten om zich mentaal voor te bereiden op de dagelijkse tocht naar de slijterij. Rond half 12 neemt hij voor de tweede keer zijn medicijnen in. Dan veegt hij met een bezem de lege flessen Duvel in een hoek en gooit deze voorzichtig in een tas.

Na het bezoek aan de slijterij gaat IWIH met een biertje op de bank zitten en zapt, zoals iedere dag, alle kanalen van de televisie langs om te zien dat er inderdaad niets valt te zien overdag. Zo tegen half 4 ’s middags neemt IWIH een ontbijt: twee rauwe eieren in een longdrinkglas met wodka. Je moet ten slotte wel blijven eten! Om 5 uur ’s middags wordt IWIH wat moe, schenkt een lekker koud Duveltje in en begint aan de laatste maaltijd medicijnen. Dan nog even de kattenbak verschonen, uitkleden en naar bed. Eigenlijk is de winterdepressie de mooiste seizoensdepressie, want dan is het vroeg donker en kun je lekker op tijd je bed weer in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s