Greet en de vluchtelingen

Ja beste kindertjes van Ikwasinharen het is weer tijd voor een verhaaltje. Wat een spannende ontwikkelingen zijn er weer in het grote blije buitenbos. De bontkraag marters krijgen van Greet de blonde ekster totaal geen aandacht meer want hij heeft zijn pijlen nu op anderen gericht. Wat wil namelijk het geval? In een eng bos hier ver vandaan is het al jaren oorlog en de bewoners zijn massaal op de vlucht geslagen. Onzin roept Greet: Het zijn allemaal gelukszoekers die hier onze zuur verdiende beukennootjes op komen vreten zonder daar zelf ooit iets voor gedaan te hebben. Grenzen dicht is de slogan van zijn campagne dit keer. Genoeg is genoeg en vol is vol waren al eens gebruikt. Nu zijn er, beste jongens en meisjes, ook dieren in het buitenbos die de vluchtelingen best willen helpen. Die zet Greet gewoon weg als goetmensch of landverrader. Ja, het is kwaad kersen eten met een boze blonde ekster. Met zijn trouwe makker blonde hond heeft hij al een meldpunt opgericht om de klachten die er over de vluchtelingen zijn in kaart te brengen. Dit is een soort hobby van hem, het oprichten van meldpunten. Greetje wil er geen enkele vluchteling meer bij en dus moeten de andere omliggende bossen de problemen maar oplossen. Dat is toch niet erg aardig zou je zo zeggen? Eigenlijk zeg je dan: Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken en dat kan natuurlijk niet. Maar alsof het nog niet genoeg is lukt het de blonde ekster hele groepen op te zetten tegen de vluchtelingen. Zijn ongemanierde volgers schreeuwen overal moord en brand en komen met talloze voorbeelden van dingen die nu kunnen gaan gebeuren maar eigenlijk nooit gebeurd zijn. Met de booswichtenclub zijn al aanvallen op opvangplekken geweest waarbij ze heel naar met rotjes en eieren gooiden. Bij door meneer Uil georganiseerde bijeenkomsten riepen de aanhangers van Greet: Daar moet een piemel in, tegen een dame die wel voor opvang was. Kan toch niet beste kindertjes? Het gaat er steeds meer op lijken dat de boel uit de hand gaat lopen in het grote blije buitenbos. Maar gelukkig staat Greet heel hoog in de peilingen en daar gaat het hem allemaal om.

Vervolg op: Greet en de bontkraag marters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s