Mijn ex-vrouw

Voor mezelf denken staat hoog bij mij in het vaandel. Dit blijft niet onopgemerkt in mijn omgeving. Mijn buurman bijvoorbeeld, hij vertelde me vorige week dat ik net als Rita Verdonk ‘recht door zee’ ben. Volgens mij is dit een enorm compliment.

Een eigen mening ontwikkelen kost veel tijd en energie. Zo besteed ik veel aandacht aan het lezen van berichten op Facebook, die de laatste tijd veel over de vluchtelingen gaat. Het is interessant en ontzettend leerzaam hoe Henk uit Zaandam hierover denkt. Henk weet me iedere keer weer te raken met zijn kritische blik op de toekomst. ,,Binnenkort zijn we een minderheid in ons eigen land” schreef hij met een boos emoticonnetje erachter. Henk staat zelf midden in de maatschappij, hij is namelijk fietsenmaker. Henk weet waarover hij praat.

Maar een eigen mening hebben brengt ook zorgen met zich mee. Hoor ik er nog wel bij? En horen de mensen mij nog wel? Doe ik überhaupt nog wel mee in deze maatschappij? Dit soort vragen spelen door mijn hoofd. Soms heb ik de neiging om mijn mening voor me te houden, zodat mensen me aardig vinden en ik erbij kan horen.

En daarom ben ik een ‘Cursus Assertiviteit’ gaan volgen. Volgens mijn persoonlijk trainer kan ik én mijn mening blijven verkondigen en tegelijkertijd meedoen met de rest. Dat laatste is voor mij van groot belang.

Mijn vrouw noemt mijn coach een oplichter omdat hij 150 euro per sessie vraagt. Ook noemde ze mij een dwaas omdat ik nu ‘alles doe wat mijn coach zegt’. Volgens mij leer ik juist precies het tegenovergestelde. Ik heb het hier ook met mijn coach over gehad. Hij vertelde me dat het beter was om een echtscheiding aan te vragen.

een reactie

  1. Theo van Ewald · · Beantwoorden

    Ik ben steeds meer geneigd je een volksverrader te noemen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s