Verhuisservice PostNL

Onlangs is IWIH verhuisd en hoewel IWIH helemaal niet op post zit te wachten van wie dan ook, heeft IWIH om stapels aanmaningen te voorkomen de veel te dure verhuisservice van PostNL aangeschaft. PostNL stuurt dan netjes de post die nog op het oude adres geadresseerd is, door naar het nieuwe adres waar IWIH nu verblijft. Waarschijnlijk worden de rouwkaarten wel netjes optijd doorgestuurd, omdat je anders de koffie met cake misloopt, maar de rest van de post spaart PostNL netjes op en verstuurd het eenmaal per week om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dit is voor IWIH onbegrijpelijk gezien de kosten van de dienst.

Waar IWIH echter helemaal geen ene flikker van begrijpt, is dat IWIH tegenwoordig geadresseerde post van bedrijven als Praxis ontvangt. Blijkbaar speelt PostNL de gegevens van hun klanten door aan derden. Praxis stuurt IWIH allerlei kortingsbonnen voor de badkamer, keukentrapjes en wc-rolhouders. Beschaafd als IWIH is,wenst hij PostNL niet gelijk de tyfus op Twitter, maar vraagt hij netjes om de naam, adres en woonplaats gegevens van medewerkers, zodat IWIH hen ook kan voorzien van eenmalige fantastische aanbiedingen waarmee de medewerkers hun badkamer, keuken, vrouw of kinderen kunnen verbouwen. Hij heeft immers inmiddels stapels met kortingsbonnen liggen van bedrijven die via PostNL zijn gegevens hebben gekregen. Helaas wordt er niet op gereageerd.
Als IWIH vervolgens de iets serieuzere vraag stelt hoe PostNL denkt te kunnen controleren wat derden met de gegevens van hun klanten precies doen, blijft het muisstil aan de zijde van PostNL. IWIH’s advies luidt dan ook om bij verhuizing een bekende eenmaal per week uw post in een grote enveloppe te laten pleuren. Uw persoonlijke gegevens komen dan niet bij allerlei andere instanties terecht, die er niets maar dan ook helemaal geen ene flikker mee te maken hebben, waar u inmiddels woont.
PS: @PostNL, IWIH hoopt nog steeds een fatsoenlijk antwoord te krijgen op de vraag waarom u gegevens doorspeelt naar derden en hoe u denkt te kunnen controleren wat derden allemaal met deze gegevens doen.
Update: En IWIH is niet de enige die zich stoort aan Direct Mail van PostNL.

een reactie

  1. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Als ik ooit een grotere zeikerd dan jou tegenkom, krijg je van mij een kaartje met de post!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s