Feyenody is een held

ZijwasinHaren wees IWIH vanmiddag op een stukje Volkskrantliteratuur. Vervolgens proestte IWIH zijn eerste glas Duvel over zijn laptop met dank aan Margriet Oostveen. IWIH las op de ctrl+c en ctrl+v krant van Nederland een interview met Feyenody, één van de volgers op Twitter van IWIH. Om te beginnen is het natuurlijk al heel raar dat een interview met iemand onder de rubriek opinies wordt geplaatst bij de Volkskrant. Een interview met iemand kan volgens IWIH van alles zijn, maar niet de persoonlijke mening van een redacteur die haar denkbeelden in krant wil delen met lezers ten koste van de geïnterviewde. Was het stuk van Margriet Oostveen beneden alle peil als interview of viel de mening van Feyenody zo slecht bij de zure redactie van de Volkskrant dat ze het stukje daarom maar bij de opinies hebben geplempt? Wie het weet mag het zeggen. Feyenody is iemand die gewoon hard moet werken voor zijn geld, net als de meesten van ons en daarnaast ook nog politieke aspiraties heeft. Terwijl het merendeel van de schreeuwers op internet, vooral veilig vanachter hun toetsenbord met de CAPSLOCK aan blijft schreeuwen, probeert Feyenody ook echt iets te veranderen aan wat hij ziet als misstanden in dit land. Of wij van IWIH het eens zijn met de mening van FeyeNody, doet er helemaal niet toe, maar wij hebben respect voor iemand als Feyenody, die buiten zijn werk om, de straat op gaat om folders uit te delen voor bijvoorbeeld Geenpeil en die naar inspraakavonden gaat om zijn stem te laten gelden omtrent het vluchtelingendebat. Dat is namelijk democratie Margriet Oostveen, je stem laten gelden. Iemand framen met Dick Bruna taalgebruik, omdat hij niet dezelfde boeken gelezen heeft als jij tijdens je studie, een ander beroep uitoefent en er een andere mening op na houdt in het vluchtelingendebat is dan wel heel laag bij de grond. Maar als je je ‘opinie’-bijdrage vervolgens niet eerst aan Feyenody voorlegt, zodat hij weet hoe hij afgeschilderd wordt in de elitaire Volkskrant, (waar staat het woord ‘volk’ ook al weer voor?) ben je gewoon een vals secreet die de mening van andersdenkenden als minderwaardig probeert af te schilderen alsof een andere mening er in het debat er helemaal niet meer toe doet. En dan vindt de goegemeente het raar dat het debat hier en daar begint te escaleren. De Volkskrant meent in Dick Bruna taal een nieuwe groep lezers aan te boren blijkbaar. Jaja, het is een schrale bedoening in medialand. Het gratis proefabonnement op de Volkskrant van IWIH gaat in ieder geval geen grotere rol vervullen dan als kattenbakvulling voor Maggie. Wat ons betreft is Feyenody held, die vooral zijn mening moet blijven verkondigen en zich niet monddood moet laten maken door elitair plebs als een Margriet Oostveen.

een reactie

  1. Bartholomeus · · Beantwoorden

    http://youtu.be/Tlbamho-2ks Wat een laaggeletterde tyfustrut. #teamfeyenode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s