Waarom de Golfstaten geen vluchtelingen opnemen.

-Terwijl Europa zich geroepen voelt om elke islamitische vluchtelingen uit Syrië op te nemen-

Westerse media rapporteren over de islamitische vluchtelingen crisis uit het Midden-Oosten alsof het een humanitair probleem voor alleen het Westen is. Maar waar zijn de media vragen over de enorme financiële middelen en ruimte die beschikbaar zijn in de Arabische Golfstaten van Saoedi-Arabië, Qatar, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten? Waarom dwingt de VN deze petrolium-dollar-rijke Arabische islamitische landen niet om hun moslimbroeders op te nemen?

De wereld wordt vaak de les gelezen over de urgentie van het respecteren van de Arabische en islamitische broederlijke liefde, maar waar is de Arabische actie om mede-moslims en Arabieren te redden uit de klauwen van ISIS? Het enige wat ze daar doen is het bouwen van totaal leegstaande vol geaircoditioneerde tentsteden in de uitgestrekte woestijnen van Arabië, Egypte, Jordanië en de rijke Golfstaten. Ze beweren allemaal dat ze “gematigde” moslims zijn en dat zij tegen ISIS zijn. Maar doen vooralsnog niks.

Er zijn honderden wellicht duizenden islamitische ‘Rechten voor de mens’ organisaties die actief zijn in het westen. Die hun energie wijden en hun miljoenen euro’s/dollars om de discriminatie van moslims en de “islamofobie” in het westen te stoppen. Of het islamofobie is betwijfel ik ten strengste maar dat laat ik verder buiten beschouwing. Het gekke is dat het hetzelfde Westen is waar deze vluchtelingen naar toe willen ontsnappen.

Waar zijn de Arabische feministen, vooral degenen die tegen Frankrijk ageerde voor een verbod op de hijab? Ze zijn stil en doen niets om duizenden vrouwen die het slachtoffer zijn van de islamitische jihadistische verkrachtingen en slavernij te redden. De enige barmhartige vrouwen die hulp bieden aan vrouwen in het Midden-Oosten zijn de christelijke moeder Teresas en Kayla Muellers van de westerse wereld!

In onder staande plaatje lijkt het alsof de Golfstaten nagenoeg geen vluchtelingen opnemen. Niks is minder waar! Zoals ik al eerder geschreven heb maken zij, met name Saudi-Arabië, er “werkslaven” van.

image

Het is voor mij en hopelijk na het lezen van deze column ook voor u, duidelijk dat de Arabische en islamitische regeringen niet bereid zijn, of niets plannen, voor de gevolgen van de islamitische onrust in het Midden-Oosten. De vluchtelingencrisis zouden ze moeten hebben verwacht en dat een ramp zou gebeuren sinds de Arabische Lente mislukt is, was ook te verwachten. Zeker sinds het ontstaan van een islamitische staat in Egypte en het ontstaan van ISIS in Syrië. Maar de islamitische landen hebben de humanitaire crisis genegeerd als gevolg van het barbaarse gedrag van de Islamitische Staat.

Concreet kan ik u enkele redenen opnoemen waarom moslimlanden zelden bereid zijn om levens van andere moslims te redden, en sterk afhankelijk zijn van het westen om de slachtoffers van de islamitische jihad te redden:

 1. Islamitische landen weten dat het westen de zorg zal nemen voor hun fouten, zodat ze niets te vrezen hebben over de negatieve gevolgen van hun acties.
 2. Westerse landen komen snel met “oplossingen” voor de redding, openen hun portefeuilles en land om aan de wereld te bewijzen dat zij niet islamofobisch zijn.
 3. Arabische landen hebben gebrek aan mededogen en actie om elkaar te redden. Ondanks de retoriek over Arabische/Islamitische eenheid. Saoedi-Arabië en de Golf Naties openen nooit hun grenzen voor arme moslims in nood. Zelfs Egypte verwierp de Darfur-vluchtelingen die later gedwongen werden om naar Israël te gaan, dat hen wel opnam. [VIDEO]
 4. Olie-rijke Arabische landen maken het zeer moeilijk voor andere Arabieren om hen te bezoeken, met uitzondering van de haj (bedevaart naar Mekka). Ze zijn zeer stamgevoelig en weigeren hun cultuur te verdunnen met de toestroom van buitenlanders. Werknemers uit Derdewereldlanden worden onmenselijk behandeld en krijgen zelden een permanente verblijfsstatus, burgerschap of gelijke rechten als burgers.
 5. Arabieren besteden liever hun oliedollars aan de uitbreiding van hun invloed in het westen in plaats van aan de verbetering van de levens van hun eigen burgers of het ondersteunen van andere islamitische landen die financieel minder gelukkig zijn.
 6. Islamitische groeperingen geloven dat vluchtelingen uit Syrië, Irak en Afghanistan de Sharia in Europa zullen verspreiden, wat het hoofddoel is van de jihad.
 7. Door het gebied op te schonen van de oppositie en de burgers die niet aan de emancipatie van ISIS bijdragen, maakt het de weg vrij voor ISIS om zich verder uit te breiden buiten Syrië en Irak. Europa en Amerika gaan de oppositie tegen ISIS opvangen, dus waarom dat in de weg staan?

Deze punten blootleggend hoop ik dat Europa maar met name Nederland zich wel tienmaal zal bedenken voordat het de duizenden islamitische vluchtelingen uit het Midden-Oosten accepteert. DE GEVOLGEN VOOR ONZE ZORGSTAAT ZOUDEN ANDERS NIET TE OVERZIEN ZIJN!!!

2 reacties

 1. Bartholomeus · · Beantwoorden

  Wat een zure onzin. Omdat zij zich niet gastvrij opstellen, moeten wij dat dus ook maar niet doen, maar we zijn wel beschaafder? Right.

  1. Zuur VS realiteit…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s