Iwih voedingswijzer

Het was voor de ietwat te dikke lezers en lezerinnen hier op Ikwasinharen weer even schrikken deze week. De gezondheidsraad kwam met nieuwe adviezen om gezonder te leven. En je zal dan altijd zien dat dus juist de lekkere dingen ongezond blijken te zijn. Dus voortaan, ’s avonds voor de buis, geen bier meer maar water of thee. Dat is OOK lekker!

Geen vruchtensap meer, bij het ontbijtje, want dat blijkt slechter dan priklimonade. Nog even en jus blijkt zelfs minstens zoveel suiker te bevatten als cola. Een Red Bull, om even die middagdip te bestrijden is ook uit den boze. Nee, een glas water dat gaat dan wel helpen. Energy drankjes zijn er trouwens om tijdens intensief sporten snel vocht en energie te geven en niet om op je luie reet op kantoor op te gaan zitten zuipen. En ook op het zout moeten we beter letten. Als je weleens een pizza eet of voor het gemak eens een potje groenten neemt krijg je al ruim voldoende zout binnen. Hoef je het dus niet meer in de aardappels te doen. Win/win situatie zeg ik dan. Zo kan je zeker een pak zout op jaarbasis uitsparen en dat kost toch al gauw… Oh, 29 eurocent ofzo. Maar zonder gekheid je kan een stuk gezonder en goedkoper eten als je zelf kookt. Bepaalde tokkies snappen dat niet en vreten van die laffe kant en klaar bakjes uit de supermarkt. Niet doen! Veel goedkoper en gezonder is zelf koken. Bv. boerenkool met worst, wat je dan geen 4 of 5 euro kost maar hoogstens 2 euro. Dat scheelt wel een paar duiten iedere dag. En dat geld kan je dan weer uitgeven aan sigaretten, shag, weed en sterke drank. Of willen we echt allemaal 100 worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s