Ben ik nu zo stom?

In deze donkere dagen voor de kerst zal het jullie vast verheugen dat ik heb besloten nog veel vaker hier op Iwih een stukje te schrijven. En dat is hard nodig ook want wat een negativiteit weer overal. Het land is kapotstuk en onze leiders zijn allemaal boeven. De verzorgingsstaat is tot de laatste steen afgebroken en de democratie om zeep geholpen. Nou, nou, nou, denk ik dan weleens bij mezelf. Wat een stelletje huilebalken zijn wij Nederlanders geworden zeg. Altijd de mond vol over vrijheid en de staat die alles altijd fout doet maar wel verwachten dat die staat er voor je is als het even tegen zit.

Sterker nog je verwacht eigenlijk voor alles een oplossing van die kant om maar vooral zelf niks te hoeven doen. De overheid ben jezelf, denk daar maar eens over na. De politici, die steevast alles fout doen, zijn door onszelf gekozen. Als je niet gelooft in een parlementaire democratie moet je niet zeuren maar je spullen pakken en opzouten. Maar nee, liever hele dagen klagen op internet dat alles zo’n bende is in plaats van eens kritisch naar jezelf te kijken. Wat stemde jij eigenlijk de laatste 2e kamer verkiezingen en zit die partij niet toevallig aan de knoppen nu? Kijk nu eens goed om je heen en is het dan eigenlijk wel allemaal zo slecht in Nederland? Natuurlijk gaat er weleens ergens wat fout maar dat was altijd al zo. Ik word altijd prima geholpen als ik al eens met onze overheid te maken krijg. Ik zie prima zorg om me heen met gewoon nog thuishulp en ouderen die steeds langer in hun eigen huis kunnen blijven in plaats van in een bejaardenpakhuis weg te kwijnen. In de 2e kamer zie ik mensen hun stinkende best doen nadat we met zijn allen uit een crisis omhoog zijn gekropen. Sta weer steevast in de file onderweg naar het werk en ondernemers zien weer volop kansen. Om er maar eens een grote denker bij te halen: Ben ik nu zo stom of zijn jullie zo slim?

2 reacties

  1. Thijssie! Stinkt je stok nog?! #dtv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s