Alcoholvrij

Bij IWIH in de familie gaat vrijwel iedereen dood door het zuipen. Z’n familie draagt aardig bij aan de Nederlandse schatkist door middel van accijns. Ze staan er mee op en zuipen door tot dat ze weer in slaap vallen. Behalve oom Rinus! Oom Rinus moest niets van drank hebben. Hij had een ultra gezonde levensstijl. ’s Ochtends ontbeet oom Rinus met melk in plaats van bier, at ranzige yoghurt met granen, tussen de middag brood en een salade en ’s avonds at hij verse groenten met rijst of aardappelen. Overdag werkte oom Rinus hard en ’s avonds ging oom Rinus sporten. Voetbal, wielrennen, hardlopen, schaatsen en wat voor sporten er allemaal nog meer bestaan. Hij beoefende ze allemaal. Z’n cholesterol, z’n hartslag, z’n bloeddruk, z’n oogafwijking, noem het maar op, alles was volgens het foldertje van de huisarts. En hoewel bij de familie er echt een noodzaak was om zich eens na te laten kijken door een dokter, liet oom Rinus zich standaard ieder jaar weer medisch keuren.

En iedere verjaardag dat IWIH’s familie oom Rinus zag, was het weer hetzelfde liedje. “Jullie drinken te veel, jullie eten te vet, jullie bewegen te weinig,!” preekte oom Rinus dan tegen de familie. En hij noemde dan al z’n uitslagen van de medische keuring wederom op en wist wel heel zeker te vertellen, dat rest vroeg of laat problemen zou krijgen door het drinken. Alle moeilijke ziektes, waar nog nooit iemand in de familie van gehoord had, noemde hij op om hen te waarschuwen. Niet dat het ook maar iets hielp, want de familie zoop gewoon keihard door. Als de familie in z’n nest lag, dan was oom Rinus aan het werk. Hing de familie kacheltje lam voor de televisie, dan was oom Rinus aan het klussen. En op de momenten dat de familie in de kroeg zat, was oom Rinus aan het sporten. Zo ook op z’n laatste dag, toen hij ging joggen. Oom Rinus werd tragisch geschept door een dronken automobilist, die de macht over het stuur verloor. De kerngezonde sporter overleed ter plekke. En zo is ook oom Rinus traditiegetrouw aan de gevolgen van alcohol overleden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s