Dagboek van een slijter (5)

Goedemiddag lezers van de website! Het is weer donderdag, tijd voor mijn wekelijkse bijdrage. Ik hoop dat jullie aan het lezen net zoveel plezier beleven, als ik aan het schrijven.

Nu Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten weer het land uit zijn, staat de kerst ons te wachten. Ik ben vandaag gestart met het versieren van mijn winkel. Het is nu toch niet zo druk met klanten, en het maakt je winkel toch een stuk gezelliger met deze donkere dagen.

Volgende week organiseer ik een bijeenkomst voor lezers en klanten. Mensen mogen dan voor €7,50 onbeperkt gluhwein komen drinken met een maximum van 4 glazen. De eerste twee zijn echte gluhwein, de laatste twee glazen als ze die nog nemen is spiritus met limonadesiroop. Het derde en vierde glas proeven ze toch geen verschil meer en zo maak ik ook een beetje winst.

Verder kwamen er vanmiddag nog twee mannen de winkel binnen. Ze vroegen of ik ook Bokma had. Ik heb de beveiliging van het winkelcentrum gebeld en gevraagd om de mannen uit mijn winkel te verwijderen. Die arme bakker een paar winkels verderop hebben ze wel eens voor de gek gehouden door te vragen of hij ook bokkenpoten had. Ik trapte er dus mooi niet in!

Morgen wordt de kunstboom voor in de winkel gebracht. Ik verheug mij er nu al op. Van het weekend is dan echt alle kerstversiering klaar. Het wordt een gezellige maand.

Ik ga op tijd naar huis vandaag.

3 reacties

  1. Nou en of ik veel plezier beleef aan het lezen. Jouw bijdrage op de donderdag is één van de hoogtepunten van mijn week. Ik verlang nu al naar het zesde deel.

    P.S. is er ook koffie tijdens de bijeenkomst?

  2. Er is alleen ’s ochtends koffie. De bijeenkomst begint om 15.30 u.

  3. Jouw leven is echt een aaneenschakeling van hoogtepunten hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s