VVD en integriteit

hans-wiegel-met-bier

De VVD en integriteit is als water en vuur, als hond en kat of als Wilders en nuance zullen we maar zeggen. Maar je verwacht van hen eigenlijk niet anders dus niemand kijkt er echt gek van op. Deze week bleek het maar weer eens bij de Teevendeal. Maar om nu te zeggen dat het voor het eerst is dat er VVD-ers in opspraak komen. Nee, zo was daar in 2012 de nicht van de uiterst fatsoenlijke en bevallige Nebahat Albayrak(Pvda) Nurten Albayrak(VVD). Die verziekte in haar eentje de sfeer als directeur bij het COA en gebruikte vrolijk de dienstauto voor privézaken. Ook was haar salaris daar laten we voorzichtig stellen wat buitensporig.

En dan is daar nog Ton Hooijmaijers. Hij was lid van de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland en kreeg 2,5 jaar cel voor omkoping, witwassen en valsheid in geschrifte. Uit het Limburg van onze onverschrokken Jules (autoriteit) hebben we Jos van Rey. Die als hobby het aannemen van giften heeft en het lekken rond burgemeesters posten. Hij was als wethouder en lid van de provinciale staten betrokken bij schimmige zaakjes. Wilma Verver-Aartsen kwam in opspraak door haar machtsmisbruik als burgemeester van Schiedam. Een persoonlijk conflict met een Schiedamse aannemer over de verbouwing van haar huis vormde de aanleiding om die aannemer uit te sluiten van opdrachten van de gemeente Schiedam. De lijst van frauderende VVD kopstukken is nog veel langer want zo zijn daar: Kathalijne de Kruif, Ivo Opstelten, Robin Linschoten, Ben Zwagerman, Rob Bats, Piet Ploeg, Huib Eitjes, Fred Teeven, Loek Hermans en Marc Verheijen. En dan ben ik er vast nog genoeg vergeten. Vergeet u het niet als er weer gestemd moet worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s