Saudi-Arabië: democratisering

Saudi-Arabië is hard op weg om een modern en democratische staat te worden. Want voor het eerst mogen vrouwen stemmen. Ze moesten de lange weg naar de stembus wel per kameel afleggen. Auto’s en vrouwen gaan namelijk niet samen. En dat snappen ze daar maar al te goed in Saudi-Arabië.

Vrouwen en zetels

Een paar vrouwen hebben zelfs een zetel veroverd bij de lokale verkiezingen. Een unicum, want voorheen mochten vrouwen niet stemmen, laat staan zich verkiesbaar stellen. Eigenlijk was het vrouw zijn in S-A praktisch verboden. Om de boel te compenseren dragen veel mannen een jurk.

Er is geen twijfel over mogelijk dat de vrouwen daadwerkelijk plaats zullen nemen in de gemeenteraad. Want Saudi-Arabië is voorzitter van de VN mensenrechtenraad. Zij hebben de mensenrechten hoog in het vaandel staan. Zo worden er bijvoorbeeld geen levende mensen gekruisigd. Ze worden eerst onthoofd en daarna (soms) gekruisigd. Dit is wel eens anders geweest.

Een gelukkige huisvrouw

Deze Dolle Mina is – terecht – dolgelukkigblij. Want er bloeit iets moois op in Saudi-Arabië:

Over de onthoofdingen, zweepslagen, slavernij en pedo Saudiërs die Syrische kinderen kopen zullen we het maar niet meer hebben. Dat is verleden tijd.

Bonusquote:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s