Filmtip: Blinkende lygter

De filmtips zijn helaas even in de vergetelheid geraakt op ikwasinharen.nl, maar daarom niet minder interessant. Voor de saaie zondag heeft IWIH dan ook weer een alternatief pareltje voor al het over-the-top Hollywoodgeweld uitgezocht. De filmtip voor deze keer is Blinkende lygter (Flickering lights) uit het jaar 2000. De film is geregisseerd door Anders Thomas Jensen.

4 amateur gangster uit Kopenhagen moeten een koffer met 4 miljoen kronen afleveren bij hun baas. De heren besluiten er zelf vandoor te gaan met de 4 miljoen en naar Barcelona te vluchten. Autopech maakt dat ze zichzelf wekenlang moeten verstoppen in een oud landhuis. Langzamer maar zeker besluiten ze om een nieuw leven op te bouwen in het landhuis en beginnen daar een restaurant. Toch komen de gangsters daarmee nog niet los van hun verleden. Deze film is net als de andere films uit de filmtips (zie bovenaan de site) geschoten in een sfeervolle sombere setting. Ondanks dat het een comedy is, proef je ook de leegheid van het bestaan van de gangsters en de wil om te breken met dat verleden. Als biertip geeft IWIH een Chimay Grand Reserve. Veel kijkplezier.

3 reacties

  1. Waarom weet ik van te voren al dat ook deze film niet te verteren is zonder kilo’s drugs en sloten drank?

    1. Aangezien je de vorige filmtips van IWIH in nuchtere toestand hebt bekeken?

      1. Bartholomeus · ·

        Ik ken Mike. Geloof me, als je met hem een film kijkt, dan is de film al afgelopen en ben je nog aan het nadenken over de eerste 5 minuten. Het is niet echt een vorm van ontspanning zeg maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s