#IWIH-arch intro

Het zijn allemaal betonnen blokkendozen tegenwoordig, al die huizen zien er hetzelfde uit en die huizen van vroeger waren veel mooier zijn enkele kreten die je als architect als kritiek toegeworpen krijgt. IWIH is in het dagelijks leven architect, één van de mooiste, maar ook één van de meest uitgekotste en onbegrepen beroepen van deze tijd. IWIH schrijft voor zijn werk regelmatig stukken omtrent architectuur die gepubliceerd worden. Helaas worden hier alleen de vakidioten, lees bouwkundig en architecten, mee bereikt. En dat terwijl je als architect toch vooral architectuur maakt voor iedereen. Daarom gaat IWIH jullie maandelijks van een stukje educatie voorzien op het gebied van architectuur (en bijbehorende kunst), zodat jullie iets meer inzicht krijgen in gebouwen en architectuurstromingen.

Een gebouw vertelt pas een goed verhaal als je de achterliggende gedachten van de architect kent. Een betonnen kubus is dan niet zomaar een betonnen kubus, maar misschien wel een modernistisch gebouw, waarbij geprobeerd is zo functioneel mogelijk te bouwen, zonder allerlei kitscherige detaillering. Vorm naar functie en bouwen op z’n puurst. Dit is dus vast één van de goede voornemens van IWIH voor het jaar 2016 voor jullie. IWIH hoopt dat het jullie begrip over architectuur zal verruimen en dat jullie misschien je mening omtrent sommige gebouwen en architectuur bijstellen. Vaak worden gebouwen beter gewaardeerd, naarmate er meer bekend is van het hoe en waarom over de verschijning van een gebouw. Jullie kunnen de stukken over architectuur terugvinden met #IWIH-arch als zoekopdracht. Genoeg geouwehoerd, nu eerst de laatste hard geworden stukken boterletter aan de buren cadeau doen, omdat het wel eens lawaaiig kon worden met de jaarwisseling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s