#IWIH-bier: La Trappe Blond

Weet je dat wij in Nederland ook een echt trappistenbier hebben?

Het heet La Trappe, en het heeft pas nog de waardering gekregen omdat men bij La Trappe denkt aan het milieu. Water wordt onttrokken uit de omgeving maar ook weer gezuiverd teruggegeven. Ja, en dan komen we bij mij.

Wat kun je eten bij zo’n mooi biertje als La Trappe Blond?
Het antwoord? Gevulde kipfilet met champignons, gerookte ham en La Trappe Blond. Wat heb je nodig? 4 kipfilets (150 gram elk), 250 gram champignons, 150 gram gerookte ham, 2 bleekselderijstengels, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 deciliter kippenbouillon, 1 fles La Trappe Blond, 1 deciliter room, peper en zout, tijm en houten prikkertjes.

De champignons, bleekselderij en de ham in stukjes snijden. Peper, zout en tijm toevoegen naar smaak. De kipfilets halveren, plat slaan, opvullen met het mengsel van champignons, bleekselderij en tijm en vastzetten met de prikkertjes. Olie in de pan doen en de kipfilets braden tot ze lichtbruin zijn. Zet het vuur lager, doe de kippenbouillon erbij en voeg de helft van het bier toe. Laat ze zo nog ongeveer een halfuurtje stoven.

Dan het stoofvocht in laten koken en de rest van het bier toevoegen. Peper en zout toevoegen naar smaak, dan de room erbij en tot een mooie saus laten worden. Prikkertjes eruit. Serveer de kipfilets met saus en aardappelkroketjes.

Glas La Trappe Blond erbij en bon appétit.

Santé.

Dit is overigens tegenwoordig niet de enige trappist die Nederland rijk is. Zundert is de 2e trappist.

3 reacties

  1. Ik drink alleen reguliere Hertog Jan. Uit een flesje.

  2. Ja maar ben jij wel de echte Wim Heitinga? #dtv

  3. Verandering van spijs doet eten. Dus probeer eens iets anders Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s