Roeptoeteren

In navolging van hun grote geblondeerde leider menen veel mensen dat factfree erop los roeptoeteren de normaalste zaak van de wereld is geworden. En het is ook niet heel moeilijk om de waarheid een beetje naar je hand te zetten. Je zoekt wat beelden of cijfers en rukt die volledig uit verband of je gaat appels met peren vergelijken. Kijk toch eens! Wel geld voor vluchtelingen maar onze bejaarden staan tot hun knieën in de pis.  Ja, maar hullie doen het ook dus… hoor je vaak als argument om ermee weg te komen.
Tsja, bij zoveel domheid kan je nog alleen je hoofd meewarig schudden en weglopen. Neem nu bv. een best wel veel besproken punt in alle media zoals de vluchtelingen. Je krijgt het beeld dat ze gewoon alles maar krijgen en dat een gewone Nederlander in de bijstand het met minder moet doen. Maar duik daar nu eens in en neem niet alles maar voor waar aan, zeker op de sociale media. Vluchtelingenwerk heeft een duidelijke site waar je bijvoorbeeld op kan zien dat: Een gezin met twee kinderen 162 euro per week krijgt. Bewoners met een eigen inkomen of vermogen moeten zelf bijdragen aan de kosten. Lees eens wat verhalen over vluchtelingen in Nederland. Of probeer dit eigenlijk best wel verstandige stuk van iemand die wel weet waar hij het over heeft. Ook al doet hij weleens iets met een grafiekje. Die in ieder geval ook eens de andere kant van al dat geroeptoeter laat zien. Maar zo ken ik er nog wel één, geeft zijn mening soms ook gewoon gratis en niet in een talkshow. Natuurlijk zijn we eigenlijk allemaal op zoek naar ons eigen gelijk. Ik ga hier ook geen linkjes plaatsen die me niet uitkomen. Je hebt een bepaald beeld van iets en zoekt er je bevestiging bij. Maar doorbreek dat eens en probeer je ongelijk te vinden. Lukt het niet heb je in ieder geval je zaken wat beter op orde.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s