De nieuwe dammenbouwer

“Mikado, is een achterhaald en stom spel!” riep Bart in de pauze tegen zijn mede-bevers. Pyjamabever mag echter graag met zijn vrouw een potje Mikado spelen en vond dit dus niet zo leuk. “Je lult, Mikado is wel leuk, als je mij beter kent, weet je dat ik gelijk heb!” riep Pyjamabever tegen Bart. Maar Bart wilde hem geen gelijk geven en bleef volhouden dat hij Mikado een achterlijk spel vond. Stampvoetend verliet Pyjamabever de bouwplaats.

Maar Pyjamabever liet het er niet bij zitten en bedacht een list. Achter de rug van Bart om, begon hij onrust te zaaien onder de medebevers. Barts dammenbouwbedrijf deugde nergens voor. Bart had geen enkel verstand van wat hij deed. Bart weigerde slechte mede-bevers te ontslaan en Bart was niet goed voor zijn personeel. Pyjamabever kwam met het idee om Bart een hak te zetten door zelf een dammenbouwbedrijf te beginnen. Hij probeerde het personeel ervan te overtuigen, dat hij veel beter dammen kon bouwen dan Bart. Hij luisterde wel naar zijn personeel, hij zou Superbever er wel uit hebben gegooid en bovendien had hij maar liefst 47 jaar bouwervaring in dammen. Kortom onder leiding van Pyjamabever konden zij veel betere dammen bouwen. En waar hij op hoopte gebeurde inderdaad. Een deel van de mede-bevers van Barts dammenbouwbedrijf liep over naar het dammenbouwbedrijf van Pyjamabever en zij zouden weleens laten zien hoe je een dam moest bouwen.

Pyjamabever maakte echter een ernstige denkfout; dammen bouwen bestaat niet uit alleen maar simpel houtjes op elkaar stapelen. Aan iedere dam gaat een heleboel ingenieurswerk vooraf, iets waar Pyjamabever helaas niet toe in staat is. En er is originaliteit voor nodig, iets waar het Pyjamabever duidelijk aan ontbrak. Een dam is een goed uitgedacht concept en is voor iedere situatie anders. Het simpel kopiëren van vorige dambouwwerken is dus niet voldoende. Nu worden er dus waarschijnlijk allerlei gedrochten van slecht functionerende dammen gebouwd, waardoor de overige bosbewoners groot gevaar lopen. Zolang er nog geen ernstige overstromingen plaats hebben gevonden kon Pyjamabever de schijn nog wel ophouden, maar het was natuurlijk afwachten totdat de eerste dieren zouden verdrinken in het bos.

Het bleef nog lang onrustig in het bos.

2 reacties

  1. Is er nu ook al een Superbever? Tssss…

  2. Bartholomeus · · Beantwoorden

    Lol, jij bent ook wel echt een eerste klas etter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s