Keulen

Het is de week van Keulen in het nieuws en je leest er uiteraard ook volop over hier in Nederland. Massa aanrandingen en zelfs verkrachtingen in ons buurland is ook niet niks. En als je dan niet meteen de beschuldigende vinger richting de vluchtelingen steekt zit er echt een steekje bij je los hoor. Ook al was het in eerste instantie nog helemaal niet zo zeker. En met nuance moet je nu helemaal niet aankomen. Want morgen is het gewoon jouw vrouw of vriendin en anders wel je dochter of kleinkind. Dat alcohol gebruik hier grote invloed heeft gehad wordt steeds duidelijker. En ook dat er blijkbaar grote groepen vluchtelingen niet om kunnen gaan met vrije zelfbewuste westerse vrouwen die hier gewoon aantrekkelijk rondlopen. Maar gewoon even voor de goede orde. Zolang we in een rechtstaat leven kan je dus niet een verdachte zonder proces over de grens trappen. Je zal zo iemand gewoon moeten behandelen als iedere andere aanrander of verkrachter. De afkomst van iemand mag hierbij, hoe zuur soms ook, geen enkele rol spelen. Dat maakt een democratisch land met een goede rechtspraak als dat van ons juist zoveel beter dan waar zij vandaan komen. Die vluchtelingen duidelijk maken hoe wij hier omgaan met vrouwen, homo’s en andersdenkenden kan natuurlijk nooit kwaad. En als ze dat niet kunnen bevatten moeten ze maar ergens anders hun heil gaan zoeken. Of maak een uitzondering dat bij het overtreden van de wet iedere procedure meteen afgebroken wordt en je het recht op een asielaanvraag daarmee verspeeld hebt. Maar het is in mijn ogen al glad ijs hoor. Rechtsongelijkheid en dat moeten we niet willen. Beter gewoon iedereen op basis van zijn gedrag beoordelen en niet op basis van afkomst. Dat gaat eigenlijk al eeuwen lang goed hier.

3 reacties

 1. Bartholomeus · · Beantwoorden

  De veiligheid van de burgers zou bovenaan moeten staan. Als je de veiligheid van je burgers niet kunt garanderen, zou je de oorzaak van die onveiligheid weg moeten nemen.

  1. Die kan je nooit garanderen. Ook voor hier vluchtelingen kwamen werden vrouwen verkracht.

   1. Bartholomeus · ·

    Jawel, maar die daders zijn niet op de vlucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s