Mannelijke vluchtelingen naar Steenbergen

In het Noord-Brabantse Steenbergen zijn de inwoners boos dat er voornamelijk mannelijke vluchtelingen naar het rustige plaatsje komen. Afgelopen november waren de inwoners ook al bozig vanwege een asielzoekerscentrum in hun plaats. En met ‘succes’, want de het asielzoekerscentrum komt er niet. Wat er wel komt? Zo’n 100 nieuwe vluchtelingen met een verblijfsstatus. En die krijg je dus niet zomaar meer weggepest, want legaal. De Steenbergers was beloofd dat er keurige hardwerkende gezinnen zouden komen,  maar nu blijken het vooral gelukszoekende mannen te zijn, die het dorpje cultureel komen verrijken. Tegenstanders van het AZC klagen vooral dat er nauwelijks lekkere wijven tussen de vluchtelingen te vinden zijn. Initiatiefnemers hebben een heuse Facebookpagina opgericht: Steenbergen in actie voor een referendum. Van het akkefietje in Keulen wordt op de Facebookpagina dankbaar gebruik gemaakt, om zo in te spelen op de onderbuikgevoelens van de lokale bevolking. Wij van ikwasinharen.nl verwachten weer een hoogstaande discussie met intelligente slogans als: “AZC nee!” en “Daar moet een piemel in!” Binnenkort weten we meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s