Het feestje van een DJ

Vanavond is het dan eindelijk zover, je draait housemuziek in een ruimte bomvol met mensen, die speciaal voor jou gekomen zijn. Eindelijk heb je dan na jaren ploeteren eindelijk een echt optreden. Al die tijd heb je eigenlijk nooit geld gehad voor iets anders dan je muziek hobby. Een precies schatting is moeilijk, maar een kleine 100.000 euro zit er inmiddels wel in je hobby. En dat mag ook: muziek is je lust en je leven. Je leeft muziek, je ademt muziek en droomt zelfs over muziek. Iedere 5 minuten die je over hebt, ben je of muziek aan het mixen op de computer of sta je jouw dj-skills te testen. Deze avond doet in 1 keer de twintig jaar financiële malaise vergeten.

Vanavond is het jouw avond. Je laat je hoofd rustig op en weer bewegen op de stevige beats, die zo hard door de ruimte klinken dat je cola resoneert in z’n glas. Geen drank of drugs, vanavond moet alles vlekkeloos gaan verlopen, je kunt je geen fouten permitteren op deze avond. De beats worden harder naarmate de avond verstrijkt en het aantal elektronische dreunen in een minuut wordt opgevoerd. Je sluit je ogen en laat je als in een soort trance meeslepen met de muziek. De platen mix je vlekkeloos in op de Technisch SL 1200’s, nu op zo’n feest merk je pas echt goed waarom je Technisch moest hebben en geen Yokohamaloela of zoiets. Je kijkt strak naar je mengpaneel als je de plaat inmengt om de beats vloeiend in elkaar over te laten lopen, maar je weet dat alle ogen op jouw gericht zijn vanavond. Jij bent de ster van de avond, alle mensen die hier zijn, zijn speciaal voor jou naar je optreden gekomen. Hier kun je niet anders dan met volle teugen van genieten.

Na een minuut of 10 begint het publiek te klappen en iets onverstaanbaars te zingen. Je speelt op het publiek in en gooit precies op het juiste moment het schuifpanel dicht. Bij het sluiten van het sluit paneel, begint het publiek: “Lang zal die leven, lang zal die leven, et cetera…” te zingen vanuit de bomvolle woonkamer.

Het was toch even een leuke verjaardag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s