Nieuwe voorzitter 2e kamer

Morgen, woensdag 13 januari 2016, kiest onze 2e kamer een nieuwe voorzitter. Dit nadat van Miltenburg opstapte op zaterdag 12 december vanwege haar rol in de bonnetjesaffaire. In de tussentijd heeft mevrouw Khadija Arib (Pvda) haar taken waar genomen. Zij heeft zich ook kandidaat gesteld om de komende periode als voorzitter te fungeren net als: Martin Bosma (PVV), Ton Elias (VVD) en Madeleine van Toorenburg (CDA). Laten we hier eens een beetje de kansen voor de diverse kandidaten inschatten. Arib is al deze hele regeerperiode vervangend voorzitter (eerste onder voorzitter) en al ruim 18 jaar werkzaam in de politiek. De PVV heeft vooral moeite met haar vanwege haar 2e nationaliteit. Arib is geboren in Hedami in Marokko en als kind naar Nederland gekomen. Uit handgegraven bronnen kunnen wij melden dat ze niet altijd even aardig is naar collega’s en zelfs weleens wat uit de hoogte kan doen. Bij de vorige verkiezingen verloor ze ruim van Anouchka van Miltenburg. Ton Elias (VVD) is een ervaren politicus maar de kans dat de VVD opnieuw de voorzitter gaat leveren is niet zo groot. De eetlust van Elias is dat wel maar dit terzijde. Van Toorenburg(CDA) deed het, zeggen ze, goed als voorzitter van de de parlementaire enquêtecommissie Fyra. Ze heeft een aantal felle ruzies achter de rug met Kamerleden o.a. op den Twitter. En dan heb je natuurlijk nog Martin Bosma maar die is van de PVV.

2 reacties

  1. Varkensstront ja …
    Uit gescheten door varkens!!!

    1. Dat doen ze soms ook ja, varkens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s