Diederik

200.000 Vluchtelingen, maximaal, althans volgens je laatste uitspraak. Morgen kan het bij jou zomaar een ander getal of een ander verhaal zijn, maar dat went, zelfs bij mensen zoals jij.

Alleen vraag ik me af hoe je dit voor je ziet. Twee grote ballenbakken. De ene gevuld met 200.000 ballen en de andere leeg. Dat we dan iedere keer wanneer een vluchteling de grens passeert  een bal van de ene in de andere bak gooien, hun een tasje om hun nek geven met daarin een paar duizend euro, ze moeten immers wel de eerste paar dagen door kunnen komen en aangezien de vluchtelingenkampen inmiddels vrij vol dreigen te raken blijven er weinig andere opties over dan het Hilton, Hotel New York, het Amstel en zo zijn er ongetwijfeld nog wel wat hotels te vinden met wat leegstaande penthouses, want ze mag ze uiteraard aan niks ontbreken. En in het uiterste geval laten we ze niet in de Mediamarkt overnachten maar in de filialen van V&D, ongetwijfeld ook van alle mogelijkheden om te overleven voorzien en dank zij jullie geweldige beleid inmiddels massaal failliet verklaard. Brengt deze leegstand toch nog wat op. Misschien wil het personeel dan wel als kamermeisje fungeren. We moeten er toch niet aan denken dat ze wat te klagen zouden hebben.

Maar stel nou dat er onderweg met een aantal van die mensen iets gebeurt, in het ergste geval dat er een paar overboord vallen en verdrinken, wat dan? Worden dan de ballen die wegvallen weer aangevuld door nieuwe ballen die ook best in aanmerking komen. Of wat wanneer er slechts een afvalt maar daarvoor in de plaats twee nieuwe komen, een moeder met haar baby. ga je dan kiezen? Wordt het dan een soort van Sophies Choice of beslis je dan dat het er toch maar 200.001 gaan worden.

En dan te denken aan alle zwangeren onder hen, want dat zullen er ongetwijfeld velen zijn. Betekent dat dan dat we straks geen 200.000 maar 200.500 vluchtelingen hebben.

Mijn vraag aan jou lijkt me duidelijk Diederik. Waar trek je de grens en wanneer ben je eens duidelijk over het feit wat de grens nu uiteindelijk is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s