Populisten tuig

En natuurlijk wisten Wilders en Bosma dondersgoed dat die laatste geen voorzitter van de de Tweede kamer zou worden. Dan moet je immers niet eerst je eigen nest bevuilen door te gaan roepen dat het een nep parlement is omdat je je zin weer eens niet kreeg. En nu kan Geert weer doen wat hij het allerliefst doet. Voluit in de Calimero-modus en heerlijk huilie huilie doen over het onrecht dat hem wordt aangedaan. Want Bosma was de beste hoor je overal en alleen omdat hij bij de PVV zit werd hij geen voorzitter. Maar ach, roepen zijn sekteleden volgelingen nu in koor: Het is ook eigenlijk helemaal niet zo’n belangrijk baantje hoor. Om er direct achteraan te gaan roepen dat het een schande is dat nu iemand met dubbele nationaliteit die functie heeft gekregen. Af en toe kan je zo vreselijk moe worden van dat populisten tuig. Zijn ze nu echt zo ongelofelijk dom of doen ze maar alsof? Over testosteronbommen beginnen en zelf: “Daar moet een piemel in” gaan zingen bij een overleg over een azc. Ieder gevalletje aangrijpen om te framen als mensen OOK met islamieten rekening houden en zelf nog veel meer willen verbieden. Eisen dat moslims afstand nemen en dan zelf aankomen met: Krijg de Rambam. Niet kijken naar iemand zijn intentie en gedrag maar alleen naar zijn afkomst als je dat zo uitkomt. Angst aanwakkeren, bewust groepen tegen elkaar opzetten en mensen uitsluiten maar zelf volop in de slachtofferrol bij iedere tegenvaller. Hadden we nou als Nederland niet een wat minder hypocriet populisten clubje kunnen krijgen dan de PVV?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s