Schijten op Sterren: Bernie Sanders en de Lieve Latinfundista’s

Tegenwoordig zie ik op Facebook veel posts van linkse mensen. Nooit geweten dat zoveel mensen in mijn vriendenkring zo ziende blind zijn, en dat ze daar zo zelfvoldaan over kunnen zijn. Als ze al niet Donald Trump belachelijk proberen te maken, bijvoorbeeld over het feit dat hij een toupetje draagt, gooien ze hun adoratie voor Bernie Sanders of Hillary Clinton wel online. Aangezien ik vandaag een kuthumeur heb en dat graag met iedereen wil delen, ga ik op echt iedereen z’n helden schijten.

Laten we eens beginnen met Bernie “Feel the Bern” Sanders. Iedereen mag graag roepen dat hij bijvoorbeeld in de jaren 60 voor gelijke rechten vocht. En in de jaren 80 voor het homohuwelijk. En tegen klimaatverandering in de jaren 90. En tegen de oorlog in Irak stemde. Nou geweldig hoor. Ik vind het allemaal ook wel interessant, die onderwerpen. In wezen moet iedereen gelijk zijn. Hosanna, we pijpen ons een ongeluk.

Maar waar je dan niemand over hoort is het feit dat Bernie Sanders jaren geleden liep te dwepen met de Sandinista’s van Nicaragua. Deze groep kwam in 1979 aan de macht na het omverwerpen van de overheid van Anastasio Somoza Debayle. Dit is dezelfde groep die in het eerste half jaar van zijn regering al 2000 moorden op zijn geweten had. 3000 verdwijningen in de eerste paar jaar. Massagraven, verkrachtingen, “Defensie Commissies” gebaseerd op Cubaans succes waarin een menigte wordt opgefokt om een contrarevolutionair, al was het alleen maar in naam, te doden. En zo veel meer.

Maar goed. Het gaat om Bernie Sanders. De hoop van liberaal Amerika in bange dagen. Dus dan houdt iedereen zich stil.

Volgende week in Schijten op Sterren: Hillary Clinton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s