Beste Johan

Hoi Johan,

Gezellig je even gesproken te hebben vrijdagavond. Beetje jammer dat die twee knakkers van de Boer er weer doorheen zaten te blaten. Die hadden hun tijd beter kunnen besteden, zeker gezien het resultaat van zondag.

Maar goed, je onderonsje met Pieter Winsemius was briljant en zoals altijd had je weer gelijk. Gister op de tribune van de Koninklijke HFC heb ik nog even extra opgelet maar inderdaad de laatste 10 minuten slaat de paniek toe bij een 1-0 voorsprong en gaan ze massaal achteruit voetballen. Wat jij daar van vindt is mij inmiddels duidelijk. Je zou er een boek over moeten schrijven, of had Pieter dat nou gedaan en kwam hij dat boek promoten. Daar raakte ik het spoor bijster, zoals ik wel vaker het spoor bijster raak wanneer jij aan het woord bent. Dat schijnt echter heel normaal te zijn en niet te liggen aan het feit dat ik vrouw ben en zogenaamd geen verstand heb van voetbal.

Pieter vertelde en passant dat het jou gelukt was om gedurende je hele huwelijkse periode zowel je vrouw als je kinderen buiten beeld te houden en dat is in ons land een prestatie van formaat. Albert buiten de deur houden is bijna net zo knap als Peter R. en Peter vd V buiten de deur te houden. Dat drietal loopt immers overal ongedeerd naar binnen. Chantal vraagt tenminste nog beleefd of ze mag komen logeren.

Het heeft daarom ook geen enkele zin om te vragen of ik bij je mag komen logeren of dat ik een beschuitje met je mag komen eten terwijl mij dat juist bij jou een hele uitdaging lijkt.

Alleen het feit dat ik dan misschien twee minuten aan het woord kom zou al een unicum zijn want jij bent en blijft Johan en Johan heeft altijd gelijk zelfs wanneer hij dat niet heeft.

Bij jou gaat het feit niet op dat wanneer een vrouw een discussie verlies de discussie opnieuw begint. Bij jou geldt gewoon dat jij de discussie altijd wint ongeacht of je gelijk hebt of niet.

Daarom stuur ik je wel een rol beschuit op of laat hem bij je bezorgen zodat hij in ieder geval ongeschonden aankomt. Dan eet je hem met je kinderen en kleinkinderen en denk er dan maar bij, goddank dat ze niet komt logeren want om bij mij gelijk te krijgen moet je wel heel erg je moeite doen. Misschien komt het wel omdat we allebei een stier zijn en stieren hebben immers altijd gelijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s