Beste prins Valentijn

schoenen
En toch weer, ondanks mijn principes, word ik beïnvloed door de reclames, want de zoetsappige kaarten, rode rozen en verleidelijke lingeriereclames vliegen je weer om de oren.
Valentijnsdag is uit liefde ontstaan maar is verworden tot de zoveelste commerciële dag van het jaar. Daarnaast misschien leuk voor setjes die (verplicht) weer eens qualitytime voor elkaar nemen, maar het is soms voor singles best zuur. Je wil dan toch ook een lekker diner of een champagneontbijt in een bed vol rozenblaadjes? Of alleen maar horen dat je best lief bent en iemand bent om van te houden?

Tja, als je als klein meisje veel van de bekende sprookjes hield, blijft daar blijkbaar toch wat van hangen.
Wie wil er nou geen prins, zonder paard mag ook btw, die met een prachtige ring voor je op de knieën gaat. Die je meeneemt naar zijn kasteel. Die met je danst in het maanlicht en voor je vecht als er gevaar dreigt. Die vuurspuwende draken moeiteloos verslaat met zijn altijd parate zwaard.

Maar daarna. Dan begint t pas. Het kasteel blijkt enorm stoffig en vol sokken waar geen paar meer van te vormen is. Er wordt het een en ander verwacht van jou. Je wilde toch zo graag prinses zijn? Nou, alsjeblieft, je bent verheven tot Keukenprinses van Plumeauhoven tot Barones van Zilverpoetsstein.

En nergens een petemoei met toverstafje te bekennen. Valt dat even tegen.
Je glazen muiltjes zijn gesneuveld na een ruzie, je wilde ze zo graag nog eens aan tijdens een romantisch avondje in je mooie baljurk wat er maar nooit meer van kwam.
En dat zwaard is ook al niet zo vaak paraat meer.

Maar laat vooral je teleurstelling niet merken! Want dan verandert die prins opeens als bij toverslag.
Dan wordt hij opeens een geldwolf. Of een jager die uit is op harten maar dan van andere meisjes dan dat van jou. De vloek die ooit over je is uitgesproken komt uit, het gif heeft de doorslag gegeven.

Voor je t weet heeft je prins zijn zevenmijlslaarzen aangedaan en is met de noorderzon vertrokken. Daar zit je dan met je misschien wel zeven dwergjes in mijn geval vier maar toch. En probeer dan maar weer eens aan een prins te komen. Ondanks alle dm’s op twitter met foto’s van blote zwaarden, zit daar nooit eens een potentieel bij.

Lang en gelukkig leven heeft niets met kastelen te maken. Gewoon lief zijn tegen elkaar, elke dag.

Maar mag ik dan wel een piepklein paleisje, waar ik me fijn kan terugtrekken en mezelf kan zijn en ondertussen wachten tot m’n haar zo lang wordt zodat ik het uit t raam kan hangen en ….
O nee, wacht.
Morgen even een afspraak maken bij de kapper.
En dan speel ik gewoon voor petemoei en tover een prachtige bos rozen voor mezelf!
Happy Valentine!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s