Demoniseren

cali

U heeft er vast wel iets van meegekregen. Deze week bestond de Pvda 70 jaar en partijleider Hans Spekman zei in een interview met NRC het volgende over de PVV:

‘Wilders wil mannen opsluiten alleen omdat ze ergens anders vandaan komen, roept op tot verzet, spreekt van ‘revolte’ als hij niet in een volgend kabinet zou komen.’ Dat laatste noemt Spekman een ‘heel domme, onverstandige uitspraak’. In het interview roept hij Wilders op zijn woorden terug te nemen. ‘De geest moet terug in de fles, en daar heeft Wilders een rol in.’

De reactie van Wilders liet niet lang op zich wachten. Hij had hier natuurlijk inhoudelijk op in kunnen gaan en de kans aan kunnen grijpen om nog eens afstand te nemen van bepaalde zaken. Maar dat deed hij uiteraard niet want waarom die geest terug in de fles? Nee, Geert gaat voluit in de slachtofferrol en heeft het over demoniseren net als destijds met Fortuyn. En als klap op de vuurpijl zegt hij dat als iemand hem neerschiet er 4 letters op de kogel van links staan: PVDA.

De Pvda die hij, met zijn kameraad Bosma ,al jaren de schuld geeft van al het slechte in ons land. Of we vooral maar de periodes dat de Pvda hier alleen aan de macht was niet willen vergeten. Oh wacht, die waren er nooit maar wat moet je met feiten? En dat demoniseren van Fortuyn heb ik ook nooit begrepen. De man ging zelf altijd met gestrekt been in elke discussie en dan kan je ook een stevig weerwoord verwachten. Fortuyn, die het populisme naar ons land haalde, was bij vlagen scherp en geestig maar natuurlijk geen heilige. Overal waar hij kwam kreeg hij ruzie maar Fortuyn had in ieder geval nog wel het fatsoen om afstand te nemen van figuren als Le Pen en de Winter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s