Succesvol bloggen

schrijversblok

Waarschijnlijk ben je net als honderdduizenden andere tobberds een blog begonnen, anders was je hier niet terecht gekomen. Je hebt een originele naam verzonnen, je hebt een plaatje van internet geplukt, wat jouw logo moet voorstellen en je hebt een pakkende ondertitel verzonnen in de trant van: op <vul hier je site naam in> is er altijd iets te doen! Goed, nu ontbreekt het nog aan twee dingen: content en bezoekers. Gelukkig staat internet vol met tips van andere bloggers zonder lezers, wat jij kunt doen om meer lezers naar je site te lokken. De meest voorkomende adviezen zijn wel zo’n beetje: Wees origineel! Wees vriendelijk tegen je lezerspubliek! Schrijf over een onderwerp waar je veel vanaf weet! Reageer op andere sites! En vertel over de site bij je vrienden! Natuurlijk werken die goedbedoelde adviezen voor geen meter, want anders waren die blogs zelf wel succesvol geweest.

Hoe komt het dan, dat ikwasinharen.nl wel bezoekers weet te trekken? IWIH houdt zich niet aan bovenstaande succesregels en zal jullie gaan verklappen wat je moet doen om je site wel succesvol te maken.

Wees origineel! – Origineel ben je sowieso al niet als je een blog begint, dus probeer dat ook niet te zijn. Geen hond zit te wachten op de zoveelste blog met verhalen over je skivakantie, vrijetijdsbesteding of politieke aspiraties. Denk ook niet dat je alwetend bent, want dat is iedereen. Wat je wel moet doen? Content jatten. Bezoek grote sites als onze vrienden van Retecool.com, kijk waar zij over schrijven en schrijf datzelfde bericht in iets andere woorden op je eigen site. Zij trekken veel bezoekers, dus dat is blijkbaar wat het publiek wil lezen.

Wees vriendelijk tegen je lezerspubliek! – Je kunt niet met iedereen bevriend blijven en zeker niet met je lezers. Je schrijft voor jezelf, voor je eigen ego en niet om de mening van je lezers te onderbouwen. Als iets kudt is, benoem het dan ook als kudt. Zeggen dat jij ergens op een andere manier tegenaan kijkt, interesseert wederom geen spreekwoordelijke hond en je lezer weet nog steeds niet dat het kudt is.

Schrijf over een onderwerp waar je veel vanaf weet! – Ook dit is weer zonde van je energie. Het onderwerp waar jij veel vanaf weet, daar weet een ander ook veel vanaf, omdat jij, zoals gezegd, niet origineel bent. En weet een ander niets van jouw onderwerp af, dan interesseert het hem simpelweg ook geen zak. Dus nogmaals, schrijf waar iedereen over schrijft en zorg dat je een stijl hanteert, waar andere blogs succes mee hebben.

Reageer op andere sites! – Deze tip is dan wel deels waar. Reageren op andere sites heeft zin, maar alleen op zeer druk bezochte sites en zorg dat je de link naar jouw site in de comment opneemt, zodat mensen geneigd zijn toch even te klikken. Reageren op de site van TrotsteTruus op haar artikel over de overheerlijke appeltaart heeft geen enkele zin.

En vertel over de site bij je vrienden! – Als je vrienden niet uit zichzelf op jouw site kijken, dan kun je het beste een dikke Edding stift pakken en de namen van de vrienden die niet dagelijks op je site kijken en of reageren doorstrepen op de wc-kalender. Aan dat soort vrienden heb je namelijk geen ene flikker.

Schrijf dus zoveel mogelijk in de trant van andere sites, probeer vooral niet origineel te wezen en spam je site overal waar grote aantallen bezoekers komen. O ja, het kan ook geen kwaad om eerder geplaatste berichten gewoon opnieuw te posten. Geen blinde die dat door heeft, zeker niet als je toch al geen bezoekers trok.

IWIH hoopt dat je iets met deze tips kunt en wenst je succes met bloggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s