Beste Klaas Vaak

smartphoneverslaving

4 7 8

Wie kent het verschijnsel niet. Je zit/ligt/hangt op de bank en je ogen vallen dicht. Een teken om naar bed te gaan, tenzij het midden op de dag is.

Echter na een uur of elf  ’s avonds is het niet echt een vreemd verschijnsel. De tijd dat Pauw en Umberto boeiend genoeg waren om je nog even bij de mensen te houden lijkt achter ons te liggen.
Wat volgt is het ritueel naar bed gaan en als we daar even bij stil staan is dat in feite best wel een behoorlijk ritueel. De een werkt het sneller af dan de ander maar een kwartier is best een aardig gemiddelde te noemen.

Kaarsen uit, lichten uit, verwarming lager, voordeur op slot, nog even het gas controleren, kijken of de kinderen slapen, je bed recht trekken, vervolgens uitkleden en eventueel weer het een en ander aantrekken, sommigen pakken nog even een douche om een beetje rozig te worden. Dat waren we al maar door al bovenstaande acties is dat vaak inmiddels al een stuk minder. Tanden poetsen, gezicht schoonmaken, nachtcreme erop, misschien nog een stukje lezen of klein stukje netflix, hier wordt het al gevaarlijk, en dan licht uit.

En dan begint de ellende. Daar lig je dan klaar wakker. Wanneer je een beetje pech hebt ligt naast je inmiddels je partner, diep in slaap zich totaal overgevend aan zijn verstopte neusklieren hetgeen een overdonderend lawaai door je slaapkamer laat galmen.

Dan wordt het tijd voor de 478 methode. Een methode waarvan men zegt dat je binnen afzienbare tijd in slaap valt.
Ik heb het geprobeerd. Waarschuwing vooraf je moet je goed kunnen concentreren, iets wat ik totaal niet kan maar toch.
Je ademt vier seconden heel diep en intensief in, vervolgens houd je je adem gedurende zeven seconden in. Tot nu toe allemaal goed te doen. Maar dan begint de ellende. Je moet vervolgens acht seconden achter elkaar uitademen, langzaam en geconcentreerd. Na een keer of tien zou je dan als een blok in slaap moeten vallen.

Mijn probleem, het uitademen, bij vijf denk ik dat ik ga stikken en daardoor vervolgens wel in slaap val maar met als gevolg dat ik nooit meer wakker wordt.

Ik oefen nu een week. Het gaat langzaam beter, toch blijf ik er van overtuigd dat er andere methodes zijn die er ook voor zorgen dat ik in slaap val en waarvan ik niet bang hoef te zijn dat ik ga stikken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s