De wijkagent (02)

wijkagent

Goedenavond zij die onder de wetgeving vallen,

Vanmorgen hebben we eerst een toespraak gekregen van onze korpschef. De inhoud van die toespraak weet ik niet precies meer, maar de roze koek was erg lekker bij de koffie.

Vandaag had ik samen met een collega dienst op de mountainbike. We mogen dan heel hard door de stad fietsen op zoek naar misdaad en in voetgangerszones moeten we zachtjes fietsen tussen de lopende mensen. In het park zagen we een jongeman wiens hond niet aangelijnd was. Deze overtreding gaf ons mooi de kans om onze nieuwe taser, een stroomstootwapen, uit te proberen. We kwamen erachter dat een taser op een dier niet hetzelfde werkt als op een mens. Uit voorzorg hebben we hem ter plekke afgemaakt. De hond hebben wij bij een asiel afgegeven.

’s Middags zagen we eerst een licht getinte man heel hard voorbij rennen. Even later kwam er een vrouw hijgend bij ons aan gesjokt. Ze vertelde ons dat haar portefeuille zojuist gestolen was. Ik  vertelde haar dat ze geluk had. De portefeuilles zijn toevallig deze week in de aanbieding bij de HEMA. Zo zie je maar dat wij agenten niet alleen bekeuringen uitdelen, maar ook mensen op pad helpen.

Aan het einde van de dienst hebben we onze fietsen teruggebracht bij het politiebureau. Ik heb nog even beleefd geknikt naar Hannelore. Er was verder weinig op televisie vanavond.

een reactie

  1. Is dit de nieuwe slijter? Het is in elk geval net zo gort droog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s