Een pakje condooms graag

640px-overview_condoms_of_different_brands

Vier jongens, jij hebt vier jongens en je hebt niet eens een pak condooms in huis. Van alle kanten werd ik aangekeken of ik de grootste fout aller tijden had gemaakt en de slechtste moeder van het westelijk halfrond ben. Dat laatste wist ik al, gezien het commentaar dat ik veelal van het thuisfront krijg.

“Dat ben je misschien ook wel”, kreeg ik als antwoord.  Met zo veel mannen in huis hoort er gewoon een pak condooms op de wastafel te staan. Daarbij hoort er een in hun portemonnee, hun jaszak en niet te vergeten in hun broekzak. Als dat zo is mag ik de hele Durex fabriek wel opkopen. In één doos condooms passen er nooit zoveel als dat hier in huis broeken rondzwerven.

Vrij onbenullig ging ik er nog even tegen in met een, “waarvoor?” Ze hebben niet eens een vriendin. Daarbij beweerde een van mijn nazaten deze week nog dat hij daar nog lang niet aan toe is.

Nou mijn vriendinnen wisten wel beter. Het was dat het vrijdagavond was en de winkels gesloten waren, anders hadden ze me gezamenlijk  naar de eerste beste drogist gesleept om een familiepak rubbers aan te schaffen.
Die dingen hoor je in huis te hebben, vriendin of geen vriendin, veiligheid voor alles.

Nog even probeer ik in de strijd te gooien dat ik zelf ook heel oud was voordat ik met mijn eerste vriendje het bed van zijn ouders uitprobeerde. Maar tijden veranderen en het twintig van toen is het veertien van nu. Daarom zit ik er, volgens hen, behoorlijk naast. Dat ‘het’ van de paus niet mag is ook geen argument. Theoretisch zijn wij misschien katholiek maar in de praktijk ligt dit toch wel wat anders. Onze kinderen hebben na hun doop de kerk hooguit nog een keer of vijf van binnen gezien en dat was zeker niet omdat ze daar zelf heen wilden.

Ook het argument dat de pil tegenwoordig door veel verzekeringsmaatschappijen niet meer wordt vergoed en een SOA-behandeling wel, telt volgens de aanwezige dames niet mee.

Met dit alles in mijn achterhoofd is mijn eerste gang de volgende ochtend richting de plaatselijke drogist. Een familiepak van 59 euro lijkt mij in ons geval wat overdreven. Voordat ze dit er doorheen gedraaid hebben zijn wel hoogstwaarschijnlijk een paar maanden verder. En misschien vergaat rubber wel heel langzaam terwijl het in de verpakking zit. Ontstaan er heel stiekem van die kleine gaatjes en word ik straks op mijn vijftigste oma.

Het feit is er dat vanaf vandaag bij mij een pak op de wastafel staat, en ik ga er niet van uit dat ze dit er direct het eerste weekend door heen zullen draaien.
Het pak staat nu twee dagen op de wastafel. Het staat vrij prominent aanwezig tussen de scheermesjes en tandenborstels. Toch is het geen van de heren tot nu toe opgevallen. Of ze zeggen er niks van. Toch is er tot nu toe niemand naar mij toegekomen met de vraag, “Wat doet dat pak condooms daar?”
Maar nee hoor, het werd, mam, ik weet niet wat je denkt maar die dingen kunnen we heus wel zelf kopen hoor, en die maat die je hebt gekocht is zeker voor papa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s