Politiek nu

uitgelicht-politiek-partijen
Al wat langere tijd heb ik het idee dat ik de huidige toestand in de Nederlandse politiek niet goed meer begrijp. Overal waar je kijkt ontevredenheid en een simpel mens als ikzelf snap dan niet goed waarom. We hebben de regering toch zelf gekozen? Waren er zelf bij en het is niet voor het eerst een coalitie. Sterker nog het is nog nooit iets anders geweest dan een coalitie die ons regeert. Geven en nemen en geen van de partijen kan compromisloos zijn ideeën uitvoeren. Het is in de geschiedenis nog nooit voor gekomen dat maar 1 partij het voor het zeggen had. Al menen sommige mensen soms dat de Pvda jaren alleen aan de macht is geweest en daarom van alles de schuld kan krijgen. Dit weekend las ik een heel goed stuk van Bas Heijne die voor mij de teleurstelling van velen duidelijk maakte. Juist in de aanloop naar de vorige verkiezingen profileerden VVD en Pvda zich heel sterk waardoor nu aan beide kanten de teleurstelling zo groot is. Dat had ik nog niet zo bekeken. Na de verkiezingen zetten ze al hun verschillen opzij en vormden een regering. Zaak is dus dat het democratisch beginsel weer duidelijker gemaakt wordt aan de kiezers. Dat horen de verschillende politieke partijen te doen en dat deden ze in het verleden dus niet goed. Dat populistische inbreng hier geen goed doet en heeft gedaan lijkt me ook wel duidelijk. De grote groep ontevreden burgers moet je dus duidelijk maken hoe de parlementaire politiek werkt en geen valse verwachtingen (meer) wekken. Maar ook dat de recessie niet de schuld van deze regering is evenals het vluchtelingen probleem. En dat ze met dreigen en om het hardst schreeuwen niet hun zin krijgen lijkt me ook wel wat.

een reactie

  1. Op welke populistische inbreng doel je?
    Daarnaast heeft het hebben van voorafgedrukte aangiften etc ook invloed gehad bijv.?
    En niet de recessie is schuld van deze regering, maar wel gevoerde beleid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s