Honger tijdens de rust

P2Swaziland_0244Zo compleet gekookt ben je na een autorit met de verwarming vol aan weer terug van het werk. Het vrouwtje is op Wehkamp.nl haar tsunami, die iedere ochtend in haar kledingkast bij het openen plaatsvindt, aan het bijvullen en jij zit eindelijk lekker even met de beentjes op de bank. Potje Pringles en ijskoud biertje in de hand voor een lekker avondje sport op de televisie. Volgende week nog een lekkere skivakantie voor de boeg. Wat kan het leven toch mooi zijn! Totdat je je 3D LED Ultra HD aanzet en jij precies weer getuige moet zijn van ellende in landen die je niet eens kunt spellen. Kindertjes in Somalië die nog dunner zijn dan je nieuwe mobiel. En dan begint er toch weer wat te knagen. Terwijl de ettertjes uit de buurt hun bal rakelings langs jouw lease-Audi laten vliegen, vliegen de ledematen van de ettertjes in Soedan in het rond. 5 euro zakgeld voor een achtjarige is best netjes, maar in sommige landen moeten ze daar wel 50 uur voor werken. Hulpverleners die netjes één voor één onthoofd worden door een paar jurken, droogte, honger, aids, aardbevingen, overstromingen, armoede… Het begint je allemaal een beetje te duizelen. Hee, hup televisie op wat anders, Lazio gaat het ook niet makkelijk krijgen vanavond…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s